Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Lahden Laaksokadun huonojalkaisilta toivomus penkeistä

Arvoisa Joulupukki, täällä joukko huonojalkaisia mummuja ja pappoja, jotka viimeisenä keinonaan turvautuvat nyt taikavoimaasi.

Olemme vuosia ihmetelleet täällä Laaksokadun senioritaloissa: miksi Wellamo-opiston ja pääkirjaston välisessä tilassa on useita hyviä penkkejä ympäri vuoden?

Mutta kirjaston toisella puolella taas, kun lähdetään Laaksokadulle päin kohti vanhusten vuokrakerrostaloja, viedään muutamatkin penkit tien reunalta pois liian varhain syksyllä, vaikka ruoho vielä vihertää ja kukat kukkivat.

Keväällä ne tuodaan taas myöhään: kun jo perhoset liitelevät ja luonto on herännyt täysin. Tarvitsemme niitä penkkejä ympäri vuoden!

Moni mummu ja pappa ei jaksa huonoilla jaloillaan tallustella yhtäjaksoisesti esimerkiksi Wanhasta Herrasta kirjastoon, puhumattakaan kauppaan asti.

Olisi hyvä välillä saada levähtää. Kaikilla ei ole rollaattoria. Moni seniori nimenomaan haluaa kävellä, kun liikunta on lääkettä.

Yksikin täti joutuu puita halaamaan aina välillä, eli ottamaan tukea puunrungoista, kun ei ole muutakaan levähdyspaikkaa.

Lahden valtuusto on oikein riidellyt näistä penkkiasioista. Kuulemma suurin syy on ollut se, että penkeille pakkaa istumaan myös laitapuolen kulkijoita. Mutta totta kai kaikkien kaupungin asukkaiden tulee saada tasapuolisesti istua näillä penkeillä. Niitä on vaan liian vähän.

Penkkejä tulisi saada joka puolelle Lahtea enemmän ja varsinkin keskustaan ja niille reiteille missä ikäihmiset liikkuvat. Eräs ystäväni totesikin osuvasti, että nuorille on hankittu kulkupelejä kaupungin laskuun, mutta vanhuksia nähtävästi vähätellään, kun ei muutamia penkkejä edes saada pyydettyihin kohteisiin.

Kuulemma suurin syy on ollut se, että penkeille pakkaa istumaan myös laitapuolen kulkijoita.

Myös isoissa kaupoissa ja pienemmissäkin on huonopolvisten paha asioida. Ei tuolin tuolia näy missään. Koronan vuoksi. Mutta tulevaisuudessa meillä on aina joku virus joukossamme, pitäähän huonojalkaistenkin kauppaan päästä.

Mutta eikö yksittäisiä tuoleja voi ripotella kauaksi toisistaan, niin ei vaaralliset virukset heti tartu kiinni.

On kurjaa lähes maata ostoskärryjen päällä, kun polviin koskee. Kaupoissa ei voi siis huonopolvinen kunnolla asioida.

Kauppiaat todella häviävät pahan kerran, kun tuolien käytössä pihtaavat.

Tästäkin arvoisa Joulupukki voisit vinkata kauppiaille sopivassa yhteydessä.

Laaksokadun senioreiden puolesta

Kirjoittaja on vapaaehtoistyöntekijä, aluevaaliehdokas (kd.)