Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Bussiyhteydet Helsingistä Lahteen heikentyneet

Olen kulkenut kuluvan syksyn Helsingin ja Asikkalan Vesivehmaan väliä. Liikenneyhteydet ovat heikentyneet jatkuvasti.

Ensin pääsin Flex-vuoroilla oikein mukavasti Kampista autoa vaihtamatta. Kyytiin pääsi aina, lippua etukäteen ostamatta. Kuljettajat tuntuivat mukavilta.

Ensin poistui suora yhteys. Nyt Lahdessa on seisottava Matkakeskuksen taivaan alla odottamassa. Jostain kumman syystä lähtevät autot tulevat laituriin kuin pysäkille, vain ottamaan matkustajia kyytiin. Tietääkseni tällainen kulkijoiden kohtelu on lahtelainen erikoisuus.

Keskiviikkona 22. joulukuuta Helsingin Kampista kello 14.25 lähteneen Flex-vuoron kuljettaja huoli kyytiin vain lippunsa ennakkoon ostaneet.

Sukulan ja Rajalan aikaan kaikki pääsivät kyytiin, sillä autoja lähti tarvittava määrä. Flex eli Onnibus on kai niin pieni firma, ettei sillä ole kalustoa eikä henkilökuntaa tarpeeksi?

Matkahuollon lipunmyynti ei osannut sanoa, koska lähtee seuraava vuoro Lahteen. Ilmeisesti tunnin päästä eli kello 15.25. Matkahuolto ei tiennyt, onko siinä tilaa. Lipun voi ostaa R-kioskista. Tai parempi olisi matkustaa junalla.

Kampista löytyi R-kioski ja ystävällinen myyjä. Kyllä, täältä saa Onnibusin lippuja. Sain pienen paperilapun. Istuin vetoisassa aulassa tunnin. Huomasin Kososen lähtevän Lahden kautta Savonlinnaan kello 15.10, mutten viitsinyt maksaa matkaani toiseen kertaan.

Onnibusin kuljettaja tavasi lippuani ihmeissään. Lopulta hän suostui uskomaan sen päteväksi ja pääsin istumaan.

Auto, jolla minun piti jatkaa matkaani Lahdesta, oli kuitenkin jo lähtenyt. Päiväni pelasti paikallisliikenne, sillä Lehtimäen Liikenteen ystävällinen kuljettaja neuvoi ja otti minut autoonsa ennen kuin ajoi laituriin

Autokin oli aivan toista tasoa kuin Onnibusin repsottanut ja kulahtanut vanha kalusto.

En ihmettele lainkaan Lahden vetovoiman ja väkiluvun taantumista. Ei tänne ole kätevää, vaivatonta eikä miellyttävää matkustaa, ei ainakaan pääkaupunkiseudulta.