Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Päihteetöntä joulua kaikille

Joulurauhan julistaminen on perinteinen ja tärkeä osa maamme joulun viettoa. Se turvaa juhla-aikaa myös kodeissa, joissa rakennetaan huomisen yhteiskuntarauhaa tänään tasapainoisella ja turvallisella lasten kasvatuksella.

Kaikkien kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi tulee julistaa myös päihderauha erityisesti joulun juhlaan.

Jos päihteiden käyttöä onnistutaan välttämään tai ainakin merkittävästi vähentämään jouluna, vähennetään samalla myös merkittävästi väkivaltaa, hätää ja kärsimystä ja parannetaan varsinkin lasten ja muiden heikoimmassa asemassa olevien elämää.

Jouluna tulee saada viettää arvokkaita ja myöhemminkin mielellään muisteltavia aikoja. Juhla-ajat ovat myös tilaisuus arjen ahkeroinnista toipumiseen ja palautumiseen.

Päihteettömät valinnat tuovat levollisuutta elämään ympärivuotisinakin valintoina. Vetoamme kaikkiin maamme aikuisiin: turvatkaamme kaikille raitis joulu!

Kirjoittaja on Raittiuden Ystavät ry:n toiminnanjohtaja