Lukijalta | Nuorten mielenterveys on kartoitettava kaikissa Hämeen peruskouluissa

Nuorten mielenterveysongelmat olivat yleistymässä jo ennen koronaviruspandemiaa. Tulemme kuitenkin näkemään etäopetuksen ja poikkeusoloissa elämisen vaikutukset nuorisossamme pitkällä aikavälillä.

Mielestäni niihin tulee riittävästi varautua jo nyt. Meillä ei ole varaa antaa yhdenkään nuoren jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle ja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi on aktiivisesti etsittävä keinoja.

Mielestäni jokaiselle peruskoululaiselle vähintään kerran tarjottu mahdollisuus keskustella esimerkiksi koulupsykologin kanssa madaltaa kynnystä hakea apua vaikeissa elämäntilanteissa, kun nuori tarvitsee itselleen tukea, mutta ei tiedä, mistä sitä saisi ja kuinka sitä kehtaisi leimautumatta pyytää.

Yleinen kokemus on, että fyysisiin ominaisuuksiin keskittyvä kouluterveydenhuolto ei vastaa nuorten tarpeisiin. Ennaltaehkäisy ja ongelmien havaitseminen ajoissa ovat avainasemassa, jotta yksikään nuori ei syrjäydy tai jää opiskelu- ja työelämän ulkopuolelle tulevaisuudessa.

Jokaiselle nuorelle tulee peruskoulun aikana vähintään kerran järjestää tapaaminen mielenterveystyön ammattilaisen kanssa.

Kirjoittaja on Hämeen KD Nuorten puheenjohtaja ja aluevaaliehdokas (kd.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut