Lukijalta | Hallitus on vahvistanut suomalaisten perusturvaa korona-ajassakin

Hallitusta on oppositio sättinyt velkaantumisesta ja koronan hoidosta ja milloin mistäkin, mutta totuus on, että Suomi on selvinnyt koronasta hyvin Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjaamana. Samalla se on läpi saanut tuntuvia uudistuksia, jotka vaikuttavat tulevaisuudessakin suomalaisessa yhteiskunnassa.

Oppivelvollisuuden laajentaminen, joka toiselta nimeltään tunnetaan maksuttomana toisena asteena, on tämän hallituksen parhaita tekoja. Jokainen nuori, joka saa ensimmäisen ammatin tämän uudistuksen takia, on pelastettu syrjäytymiskierteeltä.

Samalla yhteiskunta säästää rahaa, kun syrjäytynyttä nuorta autetaan ja hän välttää joutumisen esimerkiksi rikoskierteeseen.

Vaikka uudistus maksaa, se antaa nuorelle tulevaisuuden ja Suomelle uuden veronmaksajan. Nuori pitää pelastaa juuri siinä iässä, kun hän tekee elämänsä suhteen tärkeitä päätöksiä.

Toinen hieno uudistus on perhevapaauudistus, jossa isäkin voi jäädä kotiin hoitamaan lasta. Tämä parantaa myös työelämän tasa-arvoa, kun nainen voi palata työelämään isän jäädessä hoitamaan lasta kotiin.

Tällä tavalla lisättiin perheiden valinnanvapautta. Tärkeitä perheisiin liittyviä uudistuksia tällä hallituskaudella ovat esimerkiksi yksinhuoltajien elatustukien korotukset.

Vaikka uudistus maksaa, se antaa nuorelle tulevaisuuden ja Suomelle uuden veronmaksajan.

Hyvin merkittäviä parannuksia on saatu ihmisille tällä hallituskaudella, parannuksia, jotka lisäävät sosiaalista oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassamme. Kaikki nämä uudistukset ovat tehty johdonmukaisesti kirjoitetun hallitusohjelman puitteissa.

Näillä saavutuksilla voidaan mennä hakemaan uudelleen luottamusta tulevaisuudessa häämöttävissä eduskuntavaaleissa, kun peruskivi tulevaisuudelle on muurattu.

Kirjoittaja on lahtelainen aluevaaliehdokas (sd.).