Lukijalta | Koulumme kohdalla Lahden Viipurintiellä ajetaan liian lujaa ja päin punaisia

Olemme luokkamme kanssa pohtineet liikenneturvallisuutta. Iso vaaran paikka on Viipurintien autoilijat, jotka ajavat ylinopeutta ja punaisia valoja päin koulumme kohdalla.

Vaarassa ovat koulumme oppilaat ja muut ihmiset, jotka ylittävät tietä. Jokainen, joka menee Viipurintien yli, joutuu olemaan todella tarkkana, eivätkä kaikki tajua sitä. Kun tietä ylittää iso lapsiparvi ja auto ajaa punaisia valoja päin lujaa, voi monen henki olla kyseessä.

Möysän kouluun tulee joka vuosi uusia oppilaita, jotka menevät Viipurintien yli, eivätkä osaa varoa autoja ensimmäisillä kerroilla. Olemme nähneet vaarallisia tilanteita, mutta onneksi mitään pahaa ei ole tapahtunut. Tämä kuitenkin huolestuttaa meitä ja varmasti myös opettajia ja vanhempia.

Voisiko koulun kohdalle saada vilkkuvat valot, jotta autoilijat huomaisivat varoa jalankulkijoita?

Olemme pohtineet, voisiko esimerkiksi poliisi tulla pitämään liikennevalvontaa Viipurintielle koulumme kohdalle. Entä voisiko koulun kohdalle saada vilkkuvat valot, jotta autoilijat huomaisivat varoa jalankulkijoita?

Koulun kohdalle voisi myös laittaa sellaisen taulun, joka hymyilee, kun autoilija ajaa sopivaa vauhtia.

Haluaisimme kaikkien koulumatkasta turvallisen!

Kirjoittajat ovat Lahden Möysän koulun oppilaita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut