Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Sosiaali­palvelut jäävät aluevaalikeskustelussa sivuun

Tulevalla hyvinvointialueella on kyse sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisestä. Päijät-Hämeessä yhteistyöstä on kokemusta usean vuoden ajalta ja tilanne on pääosin hyvä.

Sosiaalialan ammattilaisena minua kuitenkin huolettaa, miten vähälle huomiolle sosiaalipalveluiden asema ja kehittäminen on vaalikeskusteluissa jäänyt. Tämän ovat huomanneet myös alan ammattijärjestöt, kuten Talentia (Yle Uutiset 2.11.2021 "Sosiaalihuolto jää terveydenhuollon varjoon").

Terveydenhuolto ja pelastustoimi ovat tärkeitä meidän jokaisen kohdalla, eikä kyse ole arvottamisesta, vaan siitä, että sosiaalipalveluilla on suuri määrä merkittäviä lakisääteisiä tehtäviä. Ne tukevat ihmisiä eri ikävaiheissa sekä monenlaisissa elämäntilanteissa.

Sosiaalipalvelujen piirissä kohdataan ihmisiä, jotka eivät aina ole kykeneviä tuomaan esiin kokemuksiaan tai mahdollisia kehittämiskohtia palvelujärjestelmässä – vaikeassa elämäntilanteessa voimavarat kun menevät usein pelkkään arkielämästä selviämiseen.

Siksi pidän erittäin tärkeänä, että aluevaaliteemoina nostettaisiin enemmän esille myös lasten, nuorten, lapsiperheiden, mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten henkilöiden asiat, unohtamatta omaishoitajia ja päihderiippuvaisia. Nämä vain esimerkkeinä mainitakseni.

Lisäksi on tärkeää tuoda esiin sosiaalialan työntekijöiden työn kuormittavuus ja vaikeudet, toki onnistumisia unohtamatta.

Lisäksi on tärkeää tuoda esiin sosiaalialan työn kuormittavuus onnistumisia unohtamatta.

Tulevan hyvinvointialueen aluevaltuusto tarvitsee monenlaisia osaajia, siksi on tärkeää, että vaikuttajiksi äänestettäisiin kattava joukko eri alojen osaajia päättämään meidän jokaisen arkeen liittyvistä asioista.

Kirjoittaja on lahtelainen aluevaaliehdokas (kok.).