Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Väärinymmärtäminen sujuu hyvin

Selvää poliitikkoainesta sanoisin Janne Virtasesta (sd.) 13.12. Etelä-Suomen Sanomissa julkaistun mielipidekirjoituksen perusteella. Väärinymmärtäminen sujuu hyvin.

Kirjoitin (ESS 9.12.) valistuneen diktaattorin olevan joulupukkiin verrattava hahmo enkä diktatuureja mainostanut. Puoluekanta selittää osin diktaattoreilla pelottelun, tosin on yleisempää äärivasemmistossa. Harva kai uskoo, että Kankaanpään pienen ääriryhmän aatteilla olisi menestymisen mahdollisuuksia. Isoja vahinkoja he voivat aiheuttaa kuten kaikki rikolliset.

Mistä Virtanen tietää, mihin valistunut diktaattori kykenisi, kun sellaista ei ole nyt, ja jos on ollut, niin antiikin aikana. Harva Suomessa uskoo, en minä ainakaan, diktatuurin paremmuuteen demokratiaan verrattuna.

Näyttivät tilastot mitä hyvänsä, pandemian hoidossa on parantamisen varaa. Samoin lainsäädännössä silloin, kun se hidastaa päätöksentekoa kriisitilanteissa. Puoluekanta selittää paljon; luopio olisi demari, joka ei demarivetoisen hallituksen toimia pitäisi moitteettomina.