Lukijalta | Suomen aikeet ja Venäjän mahdollisuudet

Tohtori Jukka Tarkan Vierailija-kirjoitus (ESS 9.12.) esitteli jälleen kerran kevyesti perusteltuja uhkakuvia liittyen Suomen ja Venäjän suhteisiin. Hänen mukaansa Venäjällä olisi Itämeren alueella suunnitelmia.

Yhtäkään yksityiskohtaa näistä suunnitelmista hän ei maininnut tai osannut avata. Vahvasti väritettynä väitteenä hän myös esittää Venäjän ylemmän johdon haluavan rajoittamattomat toimintamahdollisuudet Suomen ja Ruotsin alueilla. Miten kukaan voi tällaista tietoa vakavasti esittää?

Näyttäisi, että Jukka Tarkalla ja hänen sielunveljellään Risto E. J. Penttilällä (A-Talk 9.12.) olisi sama tahtotila, joka pohjautuu heidän kytevään epäluuloonsa Kremlin aikeita kohtaan, mitä ne sitten ovatkaan.

Heidän mustavalkoisessa tilannekuvassaan ainoa autuaaksi tekevä ratkaisu olisi liittoutuminen Natoon. Tarkka on jo vuosien ajan ajanut Suomea Natoon kuin kyytä rynnäkkökiväärin piippuun. Penttilä puolestaan oli katsonut kristallipalloon ja ennusti, että jo tulevan kevään aikana Suomelle esitetään pikaista mahdollisuutta liittyä Natoon, ota tai jätä -menetelmällä.

Ei voi olla vain sattumaa, että uhkakuvia Suomen itsenäisyydestä ja turvallisuudesta on maalailtu mediassa, niin lehdistössä kuin televisiossa. Näiden uhkakuvien esittäminen ajallisesti itsenäisyyspäivän tienoilla näyttäisi olevan yhteydessä myös puolustusvoimien miljardien sotakonehankintaan.

Näin ovelasti haetaan kansan hiljainen hyväksyntä hävittäjille ja sotilaalliselle liittoumalle.

Uhkakuvien esittäminen itsenäisyyspäivän tienoilla näyttäisi olevan yhteydessä myös miljardien sotakonehankintaan.

Me emme tarvitse liitoksissaan natisevaa ja eripuraista Natoa. Me emme tarvitse miljardien hävittäjähankintoja. Me suomalaiset voimme yhtenäisesti toimien raivata tietä turvalliselle, elinkelpoiselle ja itsenäiselle Suomelle.

Suomen maanpuolustuksen uskottavuutta ja tehokkuutta voidaan kehittää kokonaisuutena. Tähän löytyy useita sekä sotilaallisia että rauhanomaisia keinoja.

Suomen rauhanomaiset aikeet ovat mahdollisuus myös Venäjälle.

Kirjoittaja on reservin upseeri.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut