Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Pöytäkirjoja laatiessa täytyy olla huolellinen

Kiitos vain aktiiviselle lukijalle (ESS 23.11.) aivan oikeasta näkemyksestä, ettei allekirjoitettuja puutteellisesti laadittuja pöytäkirjoja voida alkaa jälkikäteen sörkkimään.

Näkökantani pöytäkirjakirjausten täydentämisestäja niitä selventävien liitteiden liittämisestä (ESS 17.11.) perustuu siihen, että teen vuosittain jonkinmoisen määrän toiminnantarkastuksia, ja joskus tulee vastaan tilanteita, että pöytäkirjakirjojen sisällöstä ei selviä, mitä on päätetty tai pöytäkirjassa mainitut liitteet on jätetty liittämättä pöytäkirjan liitteeksi, jolloin niitä joutuu pyytämään.

Tässäkin korostuu koko juttuni perusvaatimus, eli yhtiön johdon on toimittava huolellisesti päätöksiä ja niistä laadittuja asiakirjoja tehdessään. Pöytäkirjan allekirjoittajien on hyvä myös olla huolellinen ja varmistaa, että tarvittavat liitteet on liitetty pöytäkirjaan.

Taloyhtiön hallitus voi paikata jälkikäteenkin huonosti laaditun päätöksen, pitämällä kokouksen, jossa asia käsitellään uudelleen ja sen päätöksistä laaditaan selkeä ja asian perusteet selventävä pöytäkirja. Yhtiökokouksen koolle kutsuminen saman asian uudelleen käsittelemiseksi ei ole mahdollista, ellei asiassa ole ilmennyt olennaisia muutoksia.

Tätä päivää näissä olosuhteissa on, että entistä enemmän kokouksia pidetään etänä. Se vaatii uuden oppimista ja uudenlaista huolellisuutta kaikilta alan toimijoilta.

Kirjoittaja on lahtelainen kiinteistöneuvos ja kaupunginvaltuutettu (kok.).