Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Mitä koronarokotuksen kaihtaminen maksaa?

Koronatilanne on pahentunut mielestäni, koska rokotuksista kieltäytyneet ihmiset levittävät muihin tätä hengenvaarallista tautia. Kieltäytyjät vetoavat oikeuteensa päättää, pistetäänkö heitä vai ei, mutta entäpä velvollisuudet?

Käsittääkseni oikeuksia ei ole ilman velvollisuuksia. Kun Päijät-Häme, Suomi ja koko maailma ovat nyt vakavassa vaarassa, minusta jokaisen päijäthämäläisen ja kaikkien muidenkin ehdoton velvollisuus on ottaa rokotus viipymättä.

Jo nyt sairaalat täyttyvät rokottamattomista potilaista ja vievät toisilta sairailta oikeuden päästä leikkauksiin ja muihin kiireellisiin hoitoihin, kiireettömistä puhumattakaan. Jos lääketieteellistä estettä ei ole, on rokotus otettava.

Mikä on rokottamattoman hinta muulle yhteiskunnalle? Moniko on lomautettu, kun rokottamattomat hidastavat yhteiskunnan palaamista normaaliin? Paljonko nousevat työttömyyden aiheuttamat kustannukset? Entäpä yritysten tulomenetykset? Kuinka käy verotulojen kehitykselle?

Onneksi koronapassin yhä laajempi käyttö vapauttaa yhteiskuntaamme rajoituksista ja talouttamme elpymään.

Kirjoittaja on kärköläläinen yhteiskuntatieteiden maisteri.