Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Miksi hiekkaa levitetään turhaan ja muita kysymyksiä kevyestä liikenteestä

Muutama kysymys Green Citylle. Olemme vaimon kanssa aktiiviliikkujia jalan, pyöräillen ja hiihtäen. Hieman ihmetyttää katujen ja kevyen liikenteen väylien hiekoittaminen tänä vuonna. Väylät hiekoitettiin kaksi kertaa jo ennen ensilumia.

Tiistaina 23.11. aamulla ei näkynyt hiekkaa, tosin ei näkynyt aurauskalustoakaan. Toinen puutteista oli päivän aikana hoidettu eli hiekoitus. Miksi hiekka piti laittaa lumettomalle väylälle?

Kaupungin vilkkaimpia kevyen liikenteen reittejä on Aleksanterinkadun ja Lahdenkadun välinen reitti eli Kauppakatu. Miksi osa on eritelty pyöräilijöille ja jalankulkijoille ja toisaalla mennään sulassa sovussa? Säännöt vaihtuvat kolme kertaa matkalla.

Säännöt vaihtuvat kolme kertaa matkalla.

Laaksokadulla pyöräilijöiden pitää ajaa kapealla kadulla autojen seassa. Miksi? Jalkakäytävät ovat leveät ja mahdollistavat sekä jalankulkijoiden että pyöräilijöiden yhteisen matkaamisen.

Miksi liikennevaloissa kevyen liikenteen pitää erikseen joissakin risteyksissä itse "pyytää" oikeutta päästä risteyksen yli?

Lopuksi: yhteistyöllä kaikki onnistuu. Kunnioitetaan toisiamme liikuntatavasta riippumatta.

Talviharjattaviin pyöräreitteihin on tulossa muutoksia Lahdessa – syynä asukkailta ja kivijalkayrityksiltä tullut palaute sohjon kulkeutumisesta sisätiloihin