Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Pupillien supistumista on täytynyt tapahtua teille, jotka näkevät Vesijärvenkadun jalkakäytävät leveinä

Voi teitä! Pupillien supistumista on täytynyt tapahtua teille, jotka näkevät Vesijärvenkadun jalkakäytävät leveinä. Mutta niinhän se on: optimistit rakentavat maailmaa ja pessimistit arvostelevat.

Pikkujoulut baariin koko työyhteisölle ja ne, joilla ei ole koronapassia baariin loppuvuodeksi ulkotöihin Suomen ilmastoon.

Useissa maissa, mm. Britanniassa, jätehuolto sisältyy kiinteistöveroon. Tehokas ja edullinen jätehuolto!

Lahdessa koronatartunnat tapissa. Mitä teki sote? Sulki walk in -toiminnan?

Kauppohin menevillä asiakkailla pitää olla se maski, ja vati ovelle, että se myös on niinkuin muualla mailmassa, myös koronapassi käyttöön heti eikä mitään arpomista.

Todella ytimekäs mielipide Heikki Sonniselta 25.11. Vihreät vievät Suomea huonoon suuntaan. Keskitytään oikeasti päästöjen vähentämiseen siellä, missä sillä on merkitystä!

Sinä, jolla ei ole tietokonetta eikä älypuhelinta ja joka kyselit koronatodistuksen perään. Unohda se todistus. Et tee sillä mitään. Kotonasi, jonne olet eristäytynyt muusta maailmasta, saat olla ihan rauhassa. Ei tarvita todistuksia, puhelimia, koneita jne.

Ydinvoimakeskustelusta näyttää kaikilta unohtuvan se, että suomalainen ydinvoima ja -polttoaine on nyt ja näemmä tulevaisuudessakin vahvasti venäläistä, joka tekijä tulisi ottaa huomioon mahdollisissa riskianalyyseissä.

Itärata on strategian näkökulmasta vaaran rata. Se kulkee osin rajavyöhykkeellä. Eikö vanha suunnitelma Haapajärven asema–Viitasaari–Äänekoski–Vaajakoski–Heinola–Lahti maistu millekään? Suora kuljetusreitti Vuosaaren satamaan. Keventäisi nykyistä Tampere–Helsinki-radan kuormitusta ja maantiekuljetuksia nelostiellä. Suurella osalla reittiä on nyt tavaraliikennettä palveleva rata.

Ennen kuin aletaan puhua rokotuspakosta, pitäisi saada käyttöön oikea rokote eikä tuollaista kahden kuukauden välein pumpattavaa tehottomaksi osoittautunutta litkua. Tuolla nykyisellä menetelmällä pandemia ei lopu koskaan. Rokotteen pitää estää tartuntoja eikä vain lievittää oireita. Nyt lieväoireiset rokotetut levittävät tautia ja sairastuneet ovat tilastoissa pääasiallisesti rokottamattomia, koska rokotettuja oireilevia ei edes testata.

Jalankulkijat ihan hölmöjä: Vaikka kuinka liukasta, mennään koirien kanssa suoraan auton eteen, vaikka ei mitään tietoa, onko nähty tai ehtiikö pysähtymään. Ajattelisi edes koiriaan, jos ei itsestä välitä. Kaksi tapausta taas peräkkäin – läheltä piti! Ja tietenkään ei mitään heijastimia.

Ihmistä voi verrata polttomoottoriin. Kuluttaa happea ja päästää ulos hiilidioksidia. Valtiolle hyvä tulolähde. 10 e/ v jokaisesta suomalaisesta tekee kassaan yli 50 miljoonaa?

Viranhaltijoilla on lain mukaan velvollisuus neuvoa ja ohjata apua tarvitsevaa asioinnissa. Kela! Eikö sopimussuhteisen työntekijän kuulu ohjata apua tarvitseva viranhaltijan puheille? Koskee lähinnä kantasuomalaisia, jotka ikääntymisen tai sairauden vuoksi osaa pyytää ja vaatia etujaan. Tasa-arvo!

Ei voi pieni mieli tajuta, että rokottamattomuus voi nousta kansalaishyveeksi! Täydellistä välinpitämättömyyttä toisia ihmisiä, lähimmäisiä, kohtaan. Häpeällistä.

Hallitus ei osaa tehdä päätöksiä. Kaikki on mikäli mahdollista, jos voidaan.

Vai pitäisikö osia Hollolasta liittää Lahteen? Kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin möläyttelee noin järjettömiä. Teillä on Hollolassa asiat hienosti verrattuna köyhään naapuriinne. Mika Y-K

Nyt tarkkana rajoilla.

Hei rokottamaton, eikö todella yhtään pelota, että joudut asenteestasi kovasti vielä kärsimään?

Attendon tiedotteessa kerrotaan, että heille on läheisten vierailut aina erittäin toivottuja ja tervetulleita, myös joulun aikana. Miksi ei toimi Sysmässä? Poika ei pääse käymään äitinsä luona hoivakodissa. Ei myöskään hänen muut läheisensä. Syyksi sanotaan ohjeistukset. Onkohan tällainen toiminta miten yleistä? Tuokohan edes joulun aika muutosta asiaan?

Hyvä kirjoitus mielipide-sivulla Sirpa Kuisma ESS 25.11.21.

Jos hallitus ja avi ei saa kiristettyä koronarajoituksia, niin me voimme omatoimisesti käyttää maskia kaikissa tilanteissa ja pitää turvavälit. Ja ottaa rokotuksen.

Liisun kumonneille iso kiitos. Puolustajat voisivat nyt kohdistaa energiansa Malskille, jotta viimein saataisiin kävelykatu autottomaksi. Ihan vaikka turvallisuuden nimissä.

Vanhukset ym. Laittakaa hyvät ihmiset äkkiä talot myyntiin ja muuttakaa keskustoihin. Syrjäkylillä ei saa mitään palveluita tulevaisuudessa.

Koronapassi ei estä viruksen leviämistä, eikä tartuttamista! Älytöntä touhua!

Korona-virus alkoi nopeasti levitä, kun rajoituksia alettiin liian aikaisin höllentää. Pääministeri Marin iloitsi, että nyt alkaa elämä. Mutta toisin kävi ja näin pilattiin pikkujoulukausi ja ilmeisesti joulun viettoa tullaan taas rajoittamaan.

Kysykää kansanedustajaltanne tai valtuutetultanne, jota olette äänestäneet, vieläkö kieltää koronan, sekä on siten myös rokotevastainen. Myöntääkö vai kieltääkö, sillä näitä vastentahtoisia trumplaisia yhä on, vaikka hänkin lopulta otti kuolemanpelossa rokotteen. Kuka uskoo vielä salaliittoteorioihin, heitä joukossamme luullakseni vielä riittää. T. 2 rokotetta

Nyt on pula rakennus-, metalli-, hoitoalalla. Kaikki oikeistohallitukset ovat vuodesta -93 vähentäneet juuri näiden alojen aloituspaikkoja vuorollaan. Toimeentulotukirahat kasvussa.

Haloo rokottamattomat. Enkö tänäkään jouluna saa tavata lapsenlapsiani. Kuulun riskiryhmään ja jos sairastun, ei hyvin käy. Jo viime joulu meni ohi. Koska te annatte meille vanhoille luvan näihin tapaamisiin? Olen livenä nähnyt heistä yhden maaliskuun lopussa viime vuonna. T. Mamma

Miksi eduskunnassa ei puhuta arvoisasta puhehenkilöstä?

Koronatodistuksen saa Kauppakeskus Trion Palvelutorilta terveysneuvonnasta, kunhan mukana on joku kuvallinen henkilötodistus.

THL suosittelee yli 70-vuotiaille koronarokotuksia. Hävetkää virkahenkilöt! Ohjeen pitäisi kuulua: THL suosittelee painokkaasti muunkielisille koronarokotteita ja terveydenhuoltohenkilöstölle rokotuspakkoa.

On alkanut tuntua, elämme parhaillaan "pieleen mennyttä historian vaihetta"? Jonka aiheuttaja on "internetin ihmeellinen maailma"? Kiire on perkeleellinen, kaiken täytyisi nyt ja heti? "ärsivällisyyden jalo taito on unohtunut, vaikka kärsivällisyys ei maksa mitään!"

Mielipidesivu 25.11. oli täyttä asiaa Heikki Sonniselta ydinvoimasta.

Millä saa loppumaan puhelut oudoista numeroista? Niitä on tullut yli 30:stä numerosta, nyt tuli viesti: sinulle on ääniviesti. En ole vastannut yhteenkään puheluun ja heti poistin viestin. Kiusallista tuo puhelimen rämpytys, vaikka tekisi mieli kirota vastauksena!

Kauhistelevalle maallikkomummolle. Kyllä se Venäjä voittaa Suomen, jos tilanne tulisi, vaikka ostettaisiin kuinka monta hävittäjää. Ei enää velkaa lisää. Kiitos.

1800–1900-luvulla jylläsi maassamme herkästi tarttuva tuberkuloosi. Jouduttiin rakentamaan suuria parantoloita. Moni joutui niihin pitkäksi aikaa, kuolikin. Vihdoin tuli rokotus. Se otettiin mielellään. Jokainen oli nähnyt sen sairauden tuhotöitä. Rokotusten ansiosta tubi vähitellen hellitti, niin että parantolarakennukset voitiin ohjata muuhun käyttöön.

Vanhoja koronalausuntoja mm. "Kyllä me tästä selvitään" ja "Nujerretaan se pirulainen." Heh.

On se fiksu virus toi koronavirus, kun se tuntee kellonajat!

Kannattiko veronmaksajien rahaa sijoittaa 300 miljoonaa siihen, että Lahden ohitus nopeutui 1,5 minuutilla?

Nyt jos koskaan autoilijan tulee näyttää vilkulla, mihin on kääntymässä. Se on erityisen tärkeää varsinkin jalankulkijoille ja muita suojatien käyttäjille.

Launeen koulun kohdalla Ajokadulla bussipysäkki heti suojatien vieressä. Bussin pysähtyessä suojatien ylittäjät vaarassa jäädä ohittavan auton alle.

Kumpi ompi parempi Saab Gripen vai F-35? Ilmatorjuntaohjus ompi parempi.

Ennustus: Aleksanterinkadun kiveys ei uutta kesää näe. Kaikki liikenne jyrää samaa kapeaa raidetta. Tien alusrakenne ei kestä sitä. Korjaaminen toivotonta, kun yksi ajorata vain on käytössä.

Teille nyt tyyväiset sähköauton omistajat. Olette varmaan tietoinen, mikä auton arvo on sit, kun akun takuu loppuu ja on lähes loppuun käytetty. Eihän kukaan osta / vaihda autoa, johon tarvis pian ostaa uusi akku. Maksaa saman, kuin uusi bensa- tai dieselmoottori. Tuliko yllätyksenä?

En huomannut aiemmin ehdottaa, että Alko tai kuppilat voisi tarjota pimeitä pulloja tai taksit ja Koiviston Auto matkoja alennettuun hintaan. Kiitos.

Muistatteko vielä Lahden torin markkinapallot, sidottu pyöreällä kuminauhalla, sisus kai olkea? Vieläkö niitä olisi myynnissä?

Miksi ilmastoaktivistit ei puutu lumentykitykseen? Suomessa kymmeniä tykkilatuja avattu täällä viikolla, ja niihin ajaa eläkeläiset satoja kilometrejä viikossa dieselautoilla. Lisäksi tykitys ja ladut tehdään pääsääntöisesti öisin, eli kallista työvoimaa. Ja keväällä, kas ne sulaa. Pienistä puroista suuri saaste.

Nyky-Suomessa pitkäperjantai tuskin huomioidaan mediassa, mutta Black Fridayta hehkutetaan lööpeissä, etusivuilla, tv-kanavilla jne. jopa viikkokausia.

Mitä sitä hoitajat valittaa näppiksellä phhyky:stä? Aina voi vaihtaa työpaikkaa tai alaa. Ei ne muutkaan työpaikan tai alan vaihtajat valita näppiksellä.

Melkein sama huomio aurauksesta yms, omassa taloyhtiössä. Säätiedotus lupaa seuraavaksi runsaasti lunta. Eri tyyppi keksii liukkauden takia hiekotuksen=sepelin (pihatietkin hiekalla) ja lumisateen jälkeen toinen tyyppi ajaa hiekat lumen mukana nurmikolle. Koko talvi sama juttu. Pihatie jää lopulta aina liukkaiksi. Hiekkakasa keväällä ongelma. Säätietous näillä tyypeillä täysin vieras. Netistä kaikki tämäkin löytyy.

Huh heijaa. Sinä, joka kehuit Viljasta ja heidän kaltaisiaan kokoomuslaisia; kauhistuin. Oma napa ainoa hyvä? Vain hyvätuloisilla tietyt oikeudet, toiset älkööt vaivautuko. 2008–2019 tuli turpiin ja jotkut meistä kärsi jopa nälkää. Ettehän te tästä välitä, ette vaan mulle (kaltaisillesi kaikki). Köyhät älkööt vaivautuko. 23.1.22 päivä näyttää, ihmisarvon. Lisää yksityistä sotea, mikä julkinen palv. seuraavaksi. T. kohta maksaa