Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Kun puolustusvoimien paraati ei itsenäisyyspäivänä kuljekaan Aleksilla, voidaan talvivalot ripustaa kadun ylle joulukuun alkuun mennessä

Kun puolustusvoimien paraati ei itsenäisyyspäivänä kuljekaan Aleksilla, voidaan talvivalot ripustaa kadun ylle joulukuun alkuun mennessä. Talvinen hiihtoretki tuo iloa ja valoa lahtelaisille.

Liisu. Virkamiesten suunnitelmat ei aina onnistu. Esim. matkakeskuksen hankalat järjestelyt. Myös Vesijärven rantaan suunniteltiin autoille rantaväylää.

Reunakadulla rekkamies parkkeeraa pimeän perävaunun ajoradalle, vaarallinen liikenne-este.

Kovasti puhutaan hoitajapulasta. Mikähän on tilanne lehden toimituksessa? Riittääkö toimittajia tekemään paikallisia kriittisiäkin juttuja, vai korvataanko ne Keskisuomalaisen ylimaakunnallisilla liitteillä?

Ylen ohjelmassa raivonnut nainen edusti raakaa syrjintää, mielivaltaa ja rasismia. Lisäksi hän itse on erittäin etuoikeutettu. Hän kritisoi eurooppalaista auttamista. Ilmeisesti häntäkin on kuitenkin autettu – ikävä kyllä.

Todella hieno kirjoitus Reima Rintamäki 24.11. Olen samaa mieltä kanssasi. Kiitos!

Kyllä nyt vouhotetaan pienryhmien syrjinnästä, kun todelliset syrjityt eli vanhukset ohitetaan täysin. Heiltä vaaditaan sellaista, mitä he eivät saaneet koulussa oppia. Nyt kiertävä digiopettaja kyliin ja pian!

Mistä sen koronapassin saa, jos ei ole älypuhelinta eikä tietokonetta.

Katujen puhdistus ja siivous alle arvostelun. Rospuuttokausikin voisi olla paljon siistimpää ja kauniimpaa. Älytöntä kasata lumivalleja teiden ja pihojen reunoille. Kuuhunkin mennään mutta...

Kyllä nolottaa. Aleksi, Lahden pääkatu on niin kapea, ettei itsenäisyyspäivän ohimarssi mahdu. Vapaudenkatu sopii nimensä puolesta.

Liitos Akuutti, sydän- ja sisät.osasto taivaallisesta hoidosta sydäninfan jälkeen. Ennen nollan, nyt kymmenen pillerin voimalla eteenpäin kiitollisin mielin.

Lahteen tarvitaan johtajien toimenkuvasuunnittelujohtaja. Niin paljon on johtajia, joiden toimenkuva on epäselvä. Säästetään vaikka koulutuksesta.

Kun puolustusvoimien paraati ei itsenäisyyspäivänä kuljekaan Aleksilla, voidaan talvivalot ripustaa kadun ylle joulukuun alkuun mennessä. Talvinen hiihtoretki tuo iloa ja valoa lahtelaisille.

Onko kaupungilla tarjota pesupaikkoja formiaatin syövyttämille polkupyörille?

Seuraamalla lehden sääpalstalta huippulukemia Suomessa niin ilmasto näyttäisi jäähtyvän.

Voisivatko Liisu-suunnitelman vastustajat kertoa, miten keskustan liikenne sitten pitäisi järjestää? Kuinka moni heistä muuten ylipäätään asuu keskustan alueella? Ei keskustan vetovoimaa ja koko kaupungin viihtyisyyttä näin ainakaan paranneta, ettei tehdä mitään.

Hyvän kautta....tuhannesti. Myötäiloa.

Olisi tainnut olla viisaampaa laittaa viinakauppa kiinni, kun alkaa rajoittaa pelaamista kohtuuttomasti.

Nastolan kirkolla harjulla kuuluu usein yhdeksän kymmenen aikoihin illalla paukauksia, joiden alkuperä ihmetyttää. Onko kellään käsitystä, mistä on kysymys? Epämiellyttävää ja vähän pelottavaakin. Virkavaltaakin kiinnostaa...

Lahden väkiluku pienenee, eikö virkoihin valittuja voisi velvoittaa muuttamaan tänne.

Woke-ideologia, cancel-kulttuuri ja intersektionaalisuus, näitä ilmeisesti Yle haluaa edistää.

24.9.2021 Sanna Marin julisti Ilta-Sanomien kannessa: "Nyt on aika elää". Nyt saa mennä, kokea ja tehdä. Olisi kiva kuulla, mitä mieltä hän on nyt. Eipä ole sieltä suunnalta kuulunut sanaakaan koronasta viime aikoina.

Puolueet haalivat ehdokkaita aluevaltuustojen vaaleihin tutkimatta, onko ehdokkaalla esim. mitään osaamista talousasioihin. Aluevaltuustot käsittelevät suurta budjettia ym. Veronmaksajana hirvittää.

Turhaan Viljasen Ilkkaa haukutte, monessa asiassa oikeassa. Meillä vihreä ongelma! Nyt vihreä sisäministeriö kaavailee tuhansille kielteisen turvapaikkapäätöksen saanneille oleskelulupaa. Voisiko joku selittää, miksi?

Oli kyllä edellinen valtuusto, joka nosti Liisun uudelleen käsittelyyn. Se siitä poukkoilusta.

Vain typerys viettää pikkujoulua tässä tilanteessa. Tärkeämpää päästä aikuisten juopottelemaan, kun lasten saada viettää perhejoulu? Älkää luottako rokotteen muka antamaan suojaan. Käyttäkää maskeja liikkuessanne.

Eikö kaikkia koske tämä turhien kontaktien välttäminen? Onko minä itte tärkein? Vai eikö ymmärretä mahdollisia seurauksia? Joulusta tulossa surkea, kun ei noudateta suosituksia.

Totta. Ja sydämelliset, lämminhenkiset ja rakkautta tulvillaan olevat kommentit näihin sutkautuksiin ja vitseihin tulkitaan kiusaamiseksi ja ilkeilyksi. Näin herkkiä me ihmiset olemme.

Tällä hetkellä Lahden yöelämästä saa varmasti tartunnan, oli rokotteita tai ei. Nyt on viimeistään rajattava liikkumiset minimiin, sairaalat tukossa jouluna. Haluatko sinä olla se, joka jää ilman hoitoa?

Onko Ruotsin kanssa sovittu, että se ei työnnä mahdollisia turvapaikanhakijoita Suomeen kuten 2015–16?

Kärkölä. Miksi Kärkölässä tapahtuu -julkinen Facebook-ryhmä muutettiin yksityiseksi. Naapurikuntalaisetkaan ei näe esim. varoituksia varkaista tai ilmoituksia kadonneista koirista. Kaikki ei halua liittyä Facebookiin

Ministeri Krista Kiuru. Olet todella vastuullinen ihminen tekemässäsi työssä. On ihailtavaa, miten jaksat vaikeuksien keskellä.

Minusta, entisestä "kirkas-otsaisesta maailmanparantajasta", on tullut monella tavalla, "kieroon kasvanut ja katkeroitunut vanha änkyrä". Ainoa lohtu on, etten ilmeisesti ole yksin?

"Hallitus siis lisäsi yli 3-v. lasten ryhmissä vaadittuja työntekijämääriä" eli pienentämällä henkilökunnan ja lasten määriä "kuvaavaa suhdelukua"! Tilastojen näpertelykö siis lisää hoitajamäärää ja parantaa lasten oloja?

Ei sammutella katuvaloja suojatien kohdilta.

Ketähän saamme kiittää Aleksanterinkadun muutoksista, joilla tärveltiin kaupunkimme komea pääkatu niin, että valtakunnallinen paraatikin ohjataan monia sivu- ja syrjäkatuja pitkin. Eikä niitä kävelijöitäkään tainnut löytyä runsaasti tuolle ns. kävelykadulle.

Jani Wallenius, ota ihan rauhassa hanhien kanssa. Päättäjänä sinulla on paljon tärkeämpiäkin asioita hoidettavana. Vai onko?

Osa kansasta pitää terveydenhuoltoa ja kanssaihmisiä yhdentekevinä, he täyttävät hoitopaikat ja syrjäyttävät leikkauksia odottavat potilaat. Jos terveydenhoitoalan ihmiset palavat loppuun, voi tulla lakkoja ja muutenkin pulaa hoidosta. Kuinkas sitten käykään ennaltaehkäisystä piittaamattomille, kun koronan saatuaan eivät pääsekään enää hoitoon.

Kiitos, Jari Laine, hyvä kuulla välillä tolkun ääni kaiken tämän "vihervihan" ympärillä. Alkaa tympiä, vaihtakaa levyä! Terv. N 84

Ei kait pitäisi pelätä taksonomiaa, sillä Neuvostoliitossa tuollainen toimi vuosikymmenet. Ja kun kuunteli 1970–80-luvuilla radiota, niin se kuului oleva ismeistä paras ja se tahdottiin kovasti saada jo silloin meillekin.

Onkohan tutkittu estääkö piipun hattu savun nousemisen yläilmoihin? Aiheuttaako se savun jäämisen pyörimään alempaan ilmatilaan?

Onneksi on meitä muitakin, jotka on huomanneet, kuinka kokoomus (myös persut) Hykyn valtuustossa alkuun päästyään, haluaa lisää yksityistää. Ottaa meidän pienetkin verorahat. Ja me haluamme vain hoitoon, niin kuin ennen.

Minä, Liisun torppausta kannattava heitän, että suljetaan sitten koko keskusta. Ei Lahti Liisun jälkeen palaa ennalleen. Toria ei silloin tarvita. Myyjät voivat pystyttää kojunsa minne haluavat, siksi kannatan keskustan sulkua ja asuintalon rakentamista torin paikalle. Eihän sinne sitten enää mennä, kun liikennevirta vie Launeen marketteihin. Saamme Lahteen kunnon slummin. Aamen.

Takaisin soittopalvelu on peestä. Älä mene vessaan, kaupassa et kuule soittoa hälinän takia, bussissa et viisi kertoa kaikille peräpukamistasi tms. Pidä puhelin auki, me ikäihmiset emme osaa vastata puhelun välissä, älyssä, lankapuh. ei edes onnistu. Eivät soita uudelleen, rokotusajat eri asia, siis odotan, että asia hoituu. Apua.

Nyt ilmanvaihto toimii upeasti, kiitos saneerattujen ikkunoiden ja hormien säädön. Keittelin eilen hellalla ja höyry nousi kauniisti ylös hormiin.