Lukijalta | Ydinvoimassa on vaaransa ja maailma muuttuu

Ilkka Viljasen kirjoitus (ESS 16.11.) oli melko outoa tekstiä, jossa hän syyttää vihreitä ties vaikka mistä. Kirjoitus oli sen verran värikäs, että siitä hermostuivat mm. Asikkalan vihreät kunnanvaltuutetut.

Ja nyt sitten Viljasen pitäisi tulla toimeen näiden valtuutettujen kanssa. Teksti oli sen verran ala-arvoista, että en yhtään ihmettele valtuutettujen reagointia (ESS 18.11.).

Viljanen syyttää vihreitä muun muassa siitä että, he eivät aikoinaan joskus 1970-luvulla hyväksyneet ydinvoimaa ja ovat näin ollen itse syyllisiä ilmaston lämpenemiseen. Ydinvoiman käyttö ei ole kuitenkaan niin ongelmatonta kuin Viljanen antaa ymmärtää. Kaikkihan muistavat päivän 26. huhtikuuta 1986, jolloin tapahtui Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus.

Suomi sai osansa myös tästä onnettomuudesta, kun saastepilvi levisi Suomeen asti. Arvioidaan että, vähintään 210 000 on kuollut ennenaikaisesti onnettomuuden vuoksi.

Myös vuonna 2011 tapahtui Japanissa Fukushiman ydinkatastrofi. Tämän seurauksena Saksa päätti lopettaa ydinvoimalansa vuoteen 2020 mennessä.

Kivihiilestä aikoo Saksa irtautua vuoteen 2030 mennessä. Saksa aikoo kehittää uusiutuvaa energiaa kuten aurinko-, tuuli-, vesi- ja bioenergiaa. Myös maalämpö on yksi mahdollisuus energian tuottamiseen.

Radioaktiivisen jätteen hajoaminen kestää yli 200 000 vuotta.

Näitä myös Suomen vihreät korostavat.

Ydinvoimaloilla on suhde myös ydinaseisiin, koska ydinjätettä voidaan käyttää ydinaseiden valmistukseen. Myös ydinjätteiden loppusijoitus aiheuttaa huolta. Arvellaan, että radioaktiivisen jätteen hajoaminen kestää yli 200 000 vuotta. Mitä jos sitä valuu vaikka vesistöön?

Ilkka Viljanen ottaa kantaa myös Elokapina-liikkeeseen. Hän syyttää liikettä kansalaistottemattomuudesta sekoittaen Helsingin keskustan liikenteen. Muutama aktivisti tuli jopa vangituksi.

Samalla lailla tuhannet autoilijat osoittivat mieltään Helsingissä sekoittaen keskustan liikenteen. He vastustivat bensan hintojen korotuksia.

Oliko se kansalaistottemattomuutta? Olisiko pitänyt vangita muutama autoilija?

Viljanen ottaa kantaa myös kannabiksen laillistamiseen. Vihreiden puoluekokouksessa hyväksyttiin aloite kannabiksen kieltolain kumoamisesta.

Kaikki vihreät eivät kuitenkaan olleet samaa mieltä vaan aloite hyväksyttiin äänin 183 puolesta 181 vastaan, jotenka Ilkka ei voi tässäkään asiassa syyttää kaikkia vihreitä.

Itse en tiedä näistä huumeista mitään, koska en käytä niitä. Käyttöni rajoittuu niihin tavallisiin päihteisiin, joita todennäköisesti Ilkkakin käyttää.

Nykyään on muotia arvostella vihreitä. Usein arvostelijat ovat näitä vanhempia herrasmiehiä, joista aika on jo ajanut ohi. Nyt eletään vuotta 2021 keskellä koronapandemiaa ja ilmastokriisiä.

Maailma muuttuu, ihmiset muuttuu ja meidän on vain siihen sopeuduttava.

Vihreiden hyväksi on sanottava, että he ovat jo vuosikymmeniä puhuneet ilmastokriisistä, johon me olemme ottaneet kantaa vasta nyt. Ilman heitä voisi olla, että emme vieläkään olisi tietoisia mitä ilmastolle tapahtuu. Nukkuisimme vieläkin ruususen unta.

Valitettavasti Ilkka Viljasen suunta on hukassa. Hän katsoo taaksepäin kun monet muut katsovat eteenpäin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut