Lukijalta: Lahden valtuustolla kohtalonhetki panostaa lasten ja nuorten harrastamiseen

Kimi Uosukainen

Yksi kaupunginvaltuuston vuosikierron tärkeimmistä hetkistä on edessä tulevana maanantaina, kun valtuutetut päättävät vuoden 2022 talousarviosta. Kaupungin taloutta haastavat paitsi tutuiksi tulleet kuntatalouden pulmat, myös koronapandemiasta elpyminen.

Valtuutettujen pöydällä oleva talousarvioesitys ei sisällä erityisiä rahallisia panostuksia koronavuosista toipumiseen. Esimerkiksi Vantaa käyttää omaa rahoitustaan 18 miljoonaa euroa palvelu- ja hoitovelan lyhentämiseen vuosina 2021–2023.

Ilahduin suuresti, kun Lahden SDP asetti talousarviotavoitteekseen lisätä ensi vuodelle 150 000 euroa lasten ja nuorten monipuolisen harrastustoiminnan tukemiseen. Tämä kertaluontoinen lisäys tehdään nimenomaan osana koronaelpymistä.

Lisäys kohdistettaisiin ensisijaisesti erilaisten harrastustoimintaa järjestävien järjestöjen toiminta-avustuksiin.

Koronavuodet ovat vaikuttaneet lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin monella tapaa. Lahtelaiset nuoriso-, liikunta-, kulttuuri-, harraste- ja kansalaisjärjestöt ansaitsevat ja tarvitsevat ensi vuodelle erityisiä määrärahoja. Resurssien turvin järjestöt voivat kohdata uusia nuoria, laajentaa toimintaansa sekä madaltaa kynnystä osallistua.

Tulevana maanantaina valtuutetuilla on kohtalonhetki panostaa lasten ja nuorten harrastamiseen sekä torjua koronapandemian pitkäaikaisia haittoja. Toivottavasti SDP:n esittämä tärkeä lisäys saa kannatusta läpi koko valtuuston.

Kirjoittaja on lahtelainen varavaltuutettu (sd.).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut