Lukijalta | Vihreiden suunta hukassa

Vihreässä puolueessa on paljon korkeasti koulutettuja, edistyksellisiä uuden puhtaan teknologian kannattajia. Puolue otti kesän puoluekokouksessa tavoitteeksi aivan uuden pilvipalvelun.

Myönteinen signaali kannabistuotteiden vapauttamisesta on mielestäni jatkoa sukupuolen moninaisuuden markkinoinnille ja sen tunnustamiselle sekä muille huuhaa-trendeille. Minusta eduskuntapuolueilla on tärkeämpiäkin tehtäviä.

Huumeiden vapauttamiseen ei löydy terveyspoliittisesti mitään järkisyytä. Kannabistuotteiden laillistamisessa on muitakin noloja näkökulmia. Nimittäin parhaillaan eduskuntakäsittelyssä olevassa kannabiksen vapauttamiseen tähtäävässä kansalaisaloitteessa tavoitellaan myös rankaisemattomuutta.

Se tarkoittaisi, että rikoslain 50 luvun tarkoittaman huumausaineen ei enää katsottaisi automaattisesti alentavan kuljettajan ajokykyä silloin, kun kyse on kannabiksesta. Tämä maailma on aivan hullu!

Kaupunkilainen ja maalainen tappeli, mutta kumpikaan ei voittanut

Poliisilla on ollut kuluvan vuoden aikana yli 13 000 kirjausta huumeiden käyttäjärikoksesta. Muutama viikko sitten aamu-tv:ssä vieraillut komisario totesi, että useamman tuhannen osalta tapauksiin on liittynyt muuta rikollisuutta.

Pitäisikö dekriminalisointia kansalaisaloitteen tekijöiden mielestä soveltaa myös alkoholia nauttivaan autoilijaan? Ymmärrän, että aivopieruja pääsee välillä kaikilta, mutta kun ne tulevat kikkareiden kanssa, pitäisi olla huolissaan.

En voi ymmärtää tahoja, joiden mielestä omien tavoitteiden edistämiseksi lakia voi tarvittaessa ainakin vähäisesti rikkoa.

Tekniikka&Talous-lehti julkaisi alkuvuodesta artikkelin Yhdysvalloissa tehdystä tutkimuksesta, jossa paljastui, että Coloradon kannabiskasvattamot päästävät ilmaan enemmän kasvihuonepäästöjä kuin osavaltion hiilikaivokset.

Ehkä vihreiden suhtautuminen karjatalouteen muuttuisi, jos kannabispeltojen vieressä laiduntavat lehmät pääsisivät aidan toisella puolella olevan vihreän ravinnon makuun. Alkaisi maito maistua vihreille, eivätkä läjät ja virtsat häiritsisi päästöillään.

Vihreät ovat vihkineet itsensä naimisiin ilmastoaktivismin kanssa, tosin ilman todistajien läsnäoloa. Ilmaston suojelua ja puhtauden varjelua on vuosikymmenet ajettu vastustamalla ydinvoimaa.

Puolue lienee syntynyt ydinvoiman vastustamisesta. Ydinvoiman vastustaminen on ollut vihreiltä maapallonkokoinen virhe.

Economist-lehti kirjoitti laajassa artikkelissa, että ilmastonmuutos olisi voitu estää kokonaan, jos ydinvoima olisi otettu käyttöön öljykriisin aikana 1970-luvulla. Vihreän eduskuntaryhmän entinen lainsäädäntösihteeri Jarkko Tontti totesi, että ilman tosiasioista piittaamatonta ydinvoiman vastustusta olisimme ajaneet sähköautoilla jo vuosikymmeniä.

Jarkko Tontti erosi myöhemmin vihreistä ja kirjoitti kirjassaan: ”Ymmärsin, että vihreät eivät ole vakavasti otettava aikuisten ihmisten puolue. Se on nuorisoseura ja milloin mihinkin yksittäiseen asiaan keskittyvien opiskelija-aktivistien ja vaihtoehtoväen kokoontumisajo.”

Tontista vihreiden virhe oli niin iso, että puolueen pitäisi pyytää anteeksi koko ihmiskunnalta. Mikäli kyseiset lauseet punoittavat lukijan poskia, esittäkää vastineenne Tontille, älkää minulle.

Oli säälittävää seurata alkusyksystä sisäministerin kiemurtelua Elokapinan törttöilyssä. En voi ymmärtää tahoja, jotka puoltavat ajatusta, että omien tavoitteiden edistämiseksi lakia voi tarvittaessa ainakin vähäisesti rikkoa. En ymmärrä myöskään, että itselle tärkeitä asioita yritetään edistää kansalaistottelemattomuudella ja laittomuuksilla.

Yhteiskunnan kannalta olisi suotavampaa, että Elokapinan aktivistit tai valtuutetut olisivat töissä tai koulun penkillä sen sijaan, että he istuvat kadulla ja estävät laittomasti niiden ihmisten elämää ja liikkumista, jotka pitävät yhteiskuntaa pystyssä.

Elokapinan kannattaisi kokeilla tavoitteiden ajamista Pietarin Nevski Prospektilla tai Pekingin Changan Jie Streetillä. Silloin voisi arvostus aitoa demokratiaa kohtaan nousta.

Kirjoittaja on Asikkalan kunnanhallituksen ja Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja ( kok .).

Lahden Vihreät nimesi uuden hallituksen – puheenjohtajaksi Riina Puusaari

Aluevaaleissa moni pienemmän kunnan ehdokas tarvitsee vetoapua Lahdesta – ESS selvitti, miten maakunnassa äänestettiin paikallisia ehdokkaita edellisissä eduskuntavaaleissa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut