Lukijalta: Päijät-Hämeen keskussairaalan pysäköinnin hinta kestää vertailun

Sari Alén, Juha Viljamaa

Meille tulleen palautteen ja Heidi Lindin ( ESS 8.11.) yleisönosastokirjoituksen johdosta haluamme tuoda esiin faktoja sairaala-alueen pysäköinnistä, sen nykytilasta ja historiasta.

Lahden Sairaalaparkki oy on perustettu 2011 Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Lahden Pysäköinti oy:n tytäryhtiöksi hoitamaan keskussairaalan alueen pysäköintiä. Tällöin pysäköintiruutuja oli noin 1 100. Vuonna 2013 valmistuneen pysäköintitalon ja ulkopaikkojen lisäyksen johdosta pysäköintipaikkojen määrä kasvoi noin 1 800 pysäköintiruutuun.

Sairaala-alueen rakentamisen vuoksi on pysäköintiruutuja hävinnyt noin 400. Tänä päivänä asiakkaita ja henkilökuntaa palvelee noin 1 400 pysäköintiruutua, joka ei valitettavasti tunnu riittävän. Lisäksi alueen jatkuva rakennustoiminta häiritsee omalta osaltaan alueen pysäköintijärjestelyjä ja rajaa pysäköintiruutujen määrää.

Näiden tosiasioiden valossa Lahden Sairaalaparkki oy on käynnistänyt parkkitalon ylätasanteen kattamisen suunnittelun ja tilan ottamisen pysäköintikäyttöön. Toivomme sen tuovan helpotusta nykyiseen tilanteeseen.

Vastauksena pysäköintipaikkojen hinnoitteluun tuomme esille, että kuukausimaksu vaihtelee 17 ja 35 euron välillä. Kalleimpaan 35 euron kuukausimaksuun sisältyy paikka pysäköintitalossa lämpöpistokkeella. Hinnoittelumme kestää vertailun muiden samankokoisten kaupunkien sairaaloiden suhteen.

Niin Lahden Pysäköinti oy:n kuin Lahden Sairaalaparkki oy:n ensisijainen tarkoitus on hyvän ja kohtuuhintaisen pysäköinnin järjestäminen asiakaslähtöisesti.

Lahden Sairaalaparkki oy on käynnistänyt parkkitalon ylätasanteen kattamisen suunnittelun ja ottamisen pysäköintikäyttöön.

Tulevaisuudessa olemme rakentamassa sairaala-alueella sähkölatauspaikkoja tarpeen mukaan, mitä tosin nykyinen komponenttipula hidastaa ja rajoittaa. Olemme palveluyritys, joka ottaa mielellään palautetta vastaan. Toivomme tämän kirjoituksen selventäneen Sairaalaparkin tilannetta ja tarkoitusta.

Kirjoittajista Alén on Lahden Sairaalaparkki oy:n toimitusjohtaja ja Viljamaa hallituksen puheenjohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut