Lukijalta | Asfaltti pois Kisapuiston suunnitelmasta

Tässä lehdessä oli muutama päivä sitten Aleksi Sammaliston ansiokas artikkeli pesäpallosta Kisapuistossa. Ohessa oli pieni havainnekuva siitä, minkälaisia suunnitelmia on pesäpallon suhteen. Se korutont ol kertomaa!

Koko pesäpallokenttää kiertää asfaltoitu alue! Henkilö, joka aikanaan keksi nimityksen Kisapuisto, ei varmaan hyväksyisi sitä että puistoon rakennettaisiin lisää asfalttipintaa. Kyllähän pitäisi painottaa sanaa "puisto".

Pesäpalloa pelataan edelleen piikkarit jalassa ja kun pallo lipsahtelee joko harhaheitolla tai läpilyönnillä kentän ulkopuolelle niin kiireessä sitä haettaessa asfalttipinta on vaarallinen.

Joskus läpilyöntiä joudutaan katkaisemaan jopa syöksymällä ja silloin loukkaantumiset voivat olla pahempia. Kasvot saattaa naarmuuntuu tms. On täysin mahdollista että pahempi loukkaantuminen sattuu heti kevään ensimmäisissä otteluissa ja juuri vierasjoukkueen pelaajalle.

Tieto leviää ja jatkossa vierasjoukkueet eivät suostu pelaamaan näin vaarallisella kentällä. Pesäpalloliitolla on silloin täydet mahdollisuudet laittaa kenttä sarjaotteluiden suhteen toimintakieltoon. Missäs LMV sitten pelaa vai pelaako vain sisäisiä sarjojaan. Asfaltti pitää karsia pois nyt heti suunnitelmien alkuvaiheessa.

Arvoisat tilakeskuksen suunnittelijat Tomi Tenhunen ym. Harras toivomus on että viereiselle nurmialueelle ajatellulle ns. muulle toiminnalle löytyisi korvaavat tilat joko Kisapuistosta tai vaikkapa Pikku-Veskun puistoalueelta.

Vuosikymmeniä lähes käyttämättömänä ollut alue olisi pinnoitettuna Lahden pesäpalloilulle aivan ratkaiseva parannus. Siellä kyettäisiin harjoittelemaan myös pitkiä kotiutuslyöntejä eikä vain pelkkiä verkkolyöntejä kuten nyt.

Nykysuunnitelmilla näyttää siltä että Mailaveikot juuttuu kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle eli suomisarjaan. Kun jalkapallostadion laajenee pesäpallokentän suuntaan niin eikö tasapuolisuuden suhteen olisi oikein että pesäpallo saisi lisätilaa ko. nurmialueelta?

Kun olen seurannut keskustelua suunnitelmista niin olen rivien välistä ollut lukevinani viestiä, että "miksi olette laajentaneet toimintaa niin suureksi että ette mahdu Kisapuistoon. Menkää muualle vaikkapa Sepänniemeen". Tai sitten "tehkää kuten esimerkiksi Kouvolassa ja Imatralla, ei naispesistä ollenkaan, vain miehiä".

Siihen Mailaveikot ei alennu, niin tärkeä rooli naispesiksellä on ollut aina siitä lähtien kun se 1930 otettiin ohjelmaan. Johan Mailaveikot on ulkoistanut 8 joukkueen aikuisten harrastepesiksen Hollolan Heinsuolle, kun Sokeritopan kenttä rakennettiin täyteen omakotitaloja.

Sitä ei vaan joko ei ymmärretä tai ei haluta ymmärtää, kuinka suuret synergiaedut saadaan kun lahtelainen huippupesis keskitetään Kisapuistoon.

Kentän alle asennettavat jäädytysputket huolettavat lahtelaista pesisväkeä – "Pelonsekaisia ajatuksia pyörii päässä"