Lukijalta: Miksi rahaa moottoripyöräilijöitten juhliin?

Ari Toivonen, Lahti

Onko todella niin, että lahtelaisen veronmaksajan kannalta ”millään ei ole mitään väliä”, tai kuvaisiko asennetta paremmin ”ihan sama”?

Jokin aika sitten luin uutisen, että kaupunginhallitus oli päättänyt avustaa kansainvälistä moottoripyöräjärjestön juhlagaalaa kolmella sadalla tuhannella eurolla. Päätös ei ollut yksimielinen.

Muun muassa Erkki Nieminen (sd) vastusti sitä, mutta asia päätettiin kuitenkin 6 puolesta 4 vastaan. En ole vielä huomannut, josko valtuusto on päätöksen siunannut.

Olipa niin tai ei, tämä asia ei ole tuntunut kiinnostavan ketään itseäni lukuun ottamatta. En ainakaan ole asiasta mielipidettä lukenut.

On toki niin, että 300 000 euroa ei ole suuren suuri osuus kaupungin budjetista, mutta joka tapauksessa se on kolme sataa tuhatta. Sillä rahalla saisi esimerkiksi ainakin viisi sairaanhoitajan virkaa vuodeksi. Tai poliiseja saman verran.

Uskaltaisin lyödä vetoa (jos yleensä löisin vetoa), että jos tehtäisiin kansalaiskysely lahtelaisilta suhtautumisesta tuohon rahanmenoon, niin ylivoimainen enemmistö antaisi kielteisen näkemyksen.

Sillä rahalla saisi esimerkiksi ainakin viisi sairaanhoitajan virkaa vuodeksi. Tai poliiseja saman verran.

Me kyllä äänestämme mielestämme parhaat ”kirstunvartijat” valtuustoon, mutta emme me anna valtuutusta mihin tahansa. Niin kuitenkin tuntuu kuin valtuutetut kokisivat.

Jos haluamme, että kaupunki kukoistaa, mitä se ei kyllä tällä hetkellä minkään mittarin mukaan oikein tee, niin valtuutettujen touhuja pitäisi seurata koko vaalikausi. Valtuutetun tehtävä on työläs ja varmasti raskaskin. Eikä kunnian kukkokaan usein laula. Vapaa-ehtoisesti ja halulla sinne kuitenkin ollaan pyritty. Kyllä kansalaismielipiteen tulisi tulla esiin useammin. Ja virheet tulisi korjata. Virheettömästi me emme kukaan juuri pysty toimimaan. Valtuutettujen virheet vaan myöskin maksavat.

Kuitenkin, ollaan iloisia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut