Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Mihin jäivät senioreiden tilat Lahden monitoimitaloista?

Luin Uudesta Lahdesta 20.10., että vuonna 2027 valmistuvaan Lahden Mukkulan monitoimitaloon tulevat Mukkulan ala- ja yläkoulut, päiväkoti, kirjasto- ja nuorisotilat?

Entä seniorit?

Kävin netissä tutustumassa myös Lahden muihin monitoimitaloihin, eikä senioreista ole mitään mainintaa.

Ymmärrän oikein hyvin, että nuorisossa on tulevaisuus ja heillä täytyy olla omia kokoontumistiloja harrastusmahdollisuuksineen, mutta entä me vanhemmat? Kaupungilla on monia nuorisotyöntekijöitä, mutta missä ovat kaupungin vanhusten parissa työskentelevät, siis sellaiset, jotka olisivat vähän samanlaisia kuin nuorten parissa työskentelevät?

Miljoonien eurojen arvoisesta hankinnasta repesi lihava riita – Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä joutuu markkinaoikeuteen

Mukkulassakin on hyvin paljon vanhoja ihmisiä, jotka kaipaavat muiden vertaistensa läsnäoloa. Ei voi olla liian vaikeaa toteuttaa esimerkiksi tulevaan Mukkulan monitoimitaloon ikäihmisille oma Olohuone.

Tällaiseen avaraan, kodinomaisesti sisustettuun tilaan tultaisiin matalalla kynnyksellä. Olohuoneessa voisi lukea lehtiä, nauttia kahvia ja seurustella. Siellä voisi olla pienimuotoista harrastusmahdollisuuttakin.

En usko millään, etteikö kaupungilla olisi varaa tällaiseen emäntään!

Olohuoneella tulisi tietenkin olla emäntä eli vetäjä. En usko millään, etteikö kaupungilla olisi varaa tällaiseen emäntään!

Toinen mahdollisuus olisi, että joku vapaaehtoisjärjestö ottaisi tämän senioreiden olohuoneen huolehtiakseen tai useampi yhdistys yhdessä.

Tällaisen senioreille tarkoitetun Olohuoneen tulisi olla myös esteetön, koska hyvin monet iäkkäät ovat rollaattorilla liikkuvia. Myös pyörätuolilla kulkevia on.

Voisiko joku kaupungin virkaihmisistä, joka tätäkin Mukkulan monitoimitaloa juuri nyt suunnittelee, kertoa meille kaikille: miksi ei senioreille myös saada omaa tilaa?

Toki parissakin Lahden monitoimitalossa on vuokrattavana tiloja eri yhdistyksille ja järjestöille. Sekin on hyvä asia. Toivon, että vuokra olisi sitten hyvin edullinen, että vapaaehtoispohjalta työskentelevät pienemmät yhdistykset voivat vuokrata niitä.

Eläkeläisten määrä kasvaa koko ajan, joten nyt on viimeistään on oltava herkällä korvalla valmiita kuuntelemaan heidän toiveitaan.

Kirjoittaja on lahtelainen.

Asikkalan vuodeosasto muuttui matalan kynnyksen kohtauspaikaksi

98-vuotias ja 102-vuotias kertovat pitkän ikänsä salaisuuksia: Jos liikaa töppöilee, niin käy höperösti"