Lukijalta: Sähkö­lääkäribussi toisi palvelut lähelle

Ismo Nygren

Hyvinvointialueellamme on syrjäisiä kolkkia, joille terveyspalvelut olisi myös ulotettava ja mielellään kustannustehokkaasti.

Mitä jos nämä hoidettaisiin lääkäribussilla, joka kiertäisi syrjäiset alueet aikataulun mukaisesti kuin muinoin myymäläautot? Olkoon sitten ympäristösyistä vaikka sähkökäyttöinen.

Tällä voitaisiin viedä yksinkertaisin perusterveydenhuolto asiakkaiden luo ja säästettäisiin heiltä vaiva matkustaa kivijalkaterveyskeskukseen tai sairaalaan. Sillä myös helpotettaisiin suurten yksiköiden kuormitusta. Siinä hoituisivat niin rokotukset kuin vaikkapa reseptilääkkeiden toimitukset mummoille ja paapoille.

Näin insinöörin matematiikalla tällainen tulisi halvemmaksi kuin vaikkapa kolme kivijalkaterveysasemaa, ja sillä kyettäisiin kattamaan melkoisen iso alue tehokkaasti. Epäilen, että näin toimien syrjäseutujen terveyspalvelut paranisivat ja niiden kustannukset halpenisivat.

Kirjoittaja on lahtelainen aluevaaliehdokas (ps.).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut