Lukijalta | Luontevin bussien vaihtopaikka on tori – yhteys matkakeskukseen ja sairaalanmäelle sufflella

Meillä on kova kisa, millaisia ratkaisuja on tarpeen tehdä Lahden liikenteen järkiperäistämiseksi kaikkia palvelevaksi ja ilmastovaatimukset huomioiden.

Bussiliikenteen osalta luontevin vaihtopaikka on tori. Yhteys matkakeskukseen sekä sairaalanmäelle järjestetään niin sanotulla sufflebussilla, eli Marolankadulta on varttitunnin välein jatkuva yhteys sekä matkakeskukseen että sairaalanmäelle.

Sähköpotkulautojen vuokrafirma Tier iski Lahdessa tuhtiin kultasuoneen, asiakkaiksi ryhtyi melkein puolet kaupunkilaisista

Silloin voivat myös muualta tulevat käyttää toriparkkia pitempiaikaiseen pysäköintiin esimerkiksi matkan ajaksi. Onhan se mukavampi ja turvallisempi vaihtoehto kuin avoimen taivaan alla.

Kaupunginsairaalaan menijät pääsevät torilta bussilla suoraan pääoven eteen, joka olisi varsinkin huonojalkaisille tosi suuri parannus.

Marolankadulta pääsisi sujuvasti reittiä Aleksanterinkatu–Rauhankatu–Vuorikatu- Rautatienkatu aseman oven eteen. Sairaalaan voi koukata Rautatienkadulta Harjukadulle. Takaisin täytyy tulla Vesijärvenkadun kautta, ellei sitten kierretä kaupungintalon ohi.

Tämä järjestely vähentää suurien bussien jatkuvaa kiertelyä torin ympäri ja matkakeskuksen kautta, nopeuttaa aikatauluja ja on käyttäjäystävällinen.

Silloin voivat myös muualta tulevat käyttää toriparkkia pitempiaikaiseen pysäköintiin esimerkiksi matkan ajaksi.

Tarvitaan kunnon tiedotusta, mahdollisesti jonkin ajan satsausta toriparkin mainontaan (esimerkiksi ilmaisviikko), ja tietysti sopivien bussien hankinta.

Kun menet mittanauhan ja avoimen mielen kanssa Trion kulmalle ja kuvittelet, miten siinä kohtaavat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit, niitä odottavat ja niistä poistuvat, voit tulla toisiin aatoksiin suunnitelman toimivuudesta.

Matkahuolto on siirtänyt verkkopaketit rekkoihin – Tulojen pieneneminen uhkaa vähentää Heinolan ja Lahden pikavuoroja