Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Itsemääräämisoikeuteen kuuluu myös vastuu muista

Olen vähän hämmentyneenä ja osin jopa huvittuneena seurannut näiden rokotevastaisten toimintaa. Maailma on muuttunut ja muuttuu edelleen.

Vertaan aina näitä lukiessani omaan lapsuuteeni ja nuoruuteeni. 1940-luvulla syntyneet eivät tunteneet käsitettä itsemääräämisoikeus; koulussa otettiin kaikki rokotteet, jotka sanottiin, samoin armeijassa ei kyselty, otatko vai et.

Myöhemminkin olen asiantuntijoiden suositusten mukaisesti rokotteet ottanut, kuunnellut myös eri alojen tietäjiä ja professoreita sekä heidän neuvojaan. Minua ovat hirveän paljon auttanut näiden alansa mestareiden neuvot ja ohjeet. Luottamus on puoleltani aina ollut hyvä.

Voidaanhan tuota myös sinisilmäisyydeksi olettaa, mutta johonkin täytyy elämässä myös uskoa.

Koronan kiistäjät kehottavat lahtelaisia jättämään rokotteet ottamatta - Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: "Kiistetään selkeitä faktoja"

Yhteiskunnan peruspilari on parlamentarismi ja demokratia, jossa äänestetään ja enemmistön ehdoilla mennään, rehellisin menetelmin. Suomi on maailman parhaita maita asua, meillä tarjotaan myös huippuluokan terveydenhuoltoa, johon kuuluvat myös maksuttomat pandemiarokotteet. Niiden tarkoitus on suojata yksilöä ja koko kansaa, eli vastuu otetaan kaikista ihmisistä.

Jokaisella demokratialla on myös perustuslaki, joka antaa kaikille yksilön suojan ja oikeuden määrätä itsestään, mutta siihen oikeuteen kuuluu myös vastuu, joka tarkoittaa vastuuta kollektiivisesti muistakin ihmisistä.

Tällaisen lausunnon kun allekirjoitatte, todella uskotte käsityksiinne.

Yksilöllä on todella oikeus määrätä itsestään, eikä rokotetta tarvitse ottaa, jos ei halua, mutta silloin täytyy myös ottaa vastuu siitä, että voi sairastua vakavasti tai jopa kuolla.

Tähän mennessä jokainen rokottamaton, joka on tarvinnut sairaala- tai tehohoitoa, on ottanut sen vastaan ja näin toiminnallaan kuormittanut yhteistä sairaanhoitoa, joka on ehkä joutunut siirtämään jonkun muun vaikkapa leikkaushoitoa.

Kun rokotevastaiset tällaisessa pandemiatilanteessakin uskovat vahvasti, että rokotetta en tarvitse, voidaankin kysyä siitä vastuusta. Oletteko valmiit allekirjoittamaan lausunnon, että jos Covid-19-virus aiheuttaa sairastumisen, kieltäydytte vastaanottamasta sairaanhoitoa ja tehohoitoa?

Tällöin ette kuormittaisi terveydenhuoltoa, ja se olisi sitä vastuunottoa. Tällaisen lausunnon kun allekirjoitatte, silloin todella uskotte käsityksiinne.

"Rokotevastaiset joutuvat pian keskitysleirille" – Mitä on tapahtunut suomalaisten todellisuudentajulle, kun monet uskovat tosissaan mitä hurjimpiin väitteisiin koronarokotteesta?