Lukijalta: Harjun terveys tarjoaa kilpailukykyiset työehdot – Osa yksityisen sektorin työehdoista on julkista sektoria heikompia, osa parempia

Joonas Turunen

Miina Harmaala tuo Etelä-Suomen Sanomissa ja Itä-Hämeessä 15.10.2021 julkaistussa mielipidekirjoituksessaan esille hoitajapakoon liittyvän huolen. Kirjoituksessa esitettiin Harjun terveyden toiminnasta useita virheellisiä väitteitä, jotka haluamme oikaista.

Harjun terveys oy on yksityinen yritys ja sen työntekijöihin sovelletaan yksityisen sektorin työehtosopimuksia. Harjun terveyden henkilöstöstä jo nyt merkittävä osa on yksityisen sektorin työehtosopimuksen piirissä, esimerkiksi eteläisen lähiklinikan ja keskustan lähiklinikan entinen hoitohenkilöstö sekä vuonna 2021 rekrytoidut uudet työntekijät.

Nykyisen julkisen sektorin työehtosopimuksen päättyessä myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymältä siirtynyt hoitohenkilöstö siirtyy yksityisen sektorin työehtosopimuksen TPTES:n piiriin. Tällöin kaikkiin Harjun terveyden hoitajiin sovelletaan samaa työehtosopimusta. Tämä muutos on väistämätön, sillä yksityinen yritys ei voi soveltaa julkisen sektorin työehtosopimusta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä Harjun terveyteen siirtyneiden työntekijöiden kuukauden kokonaispalkka ei kuitenkaan muutoksesta johtuen laske.

Yksityisen sektorin työehtosopimukset poikkeavat jonkin verran julkisen sektorin vastaavista sopimuksista. Osa yksityisen sektorin työehdoista on julkista sektoria heikompia, osa parempia.

Esimerkiksi vuosiloman pituus on yksityisen sektorin työehtosopimuksessa enimmillään seitsemän viikkoa ollen muutaman lomapäivän lyhyempi kuin julkisen sektorin työehtosopimuksessa, mutta pidemmän kuuden viikon pituisen loman voi saada jo varhaisemmassa vaiheessa uraa.

Harjun terveyteen siirtyneiden työntekijöiden kuukauden kokonaispalkka ei kuitenkaan muutoksesta johtuen laske.

Yksityisen sektorin työehtosopimuksessa sairasloma-ajan palkallisuus on porrastettu kokemusvuosien perusteella. Toisin kuin Harmaala virheellisesti kirjoituksessaan väittää, uudellekin Harjun terveyden työntekijälle maksetaan täysi sairasloma-ajan palkka enimmillään kahdelta viikolta.

Harmaala esittää kirjoituksessaan, että työn vaativuus Harjun terveydessä on noussut. Tämä pitää osaltaan paikkaansa – Harjun terveydelle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet hoidon paremmasta saatavuudesta ja laadusta.

Esimerkiksi moniammatillisessa tiimityömallissa vaaditaan sairaanhoitajilta korkeaa ja laaja-alaista osaamista. Samalla on tärkeä todeta, että Harjun terveys on merkittävästi lisännyt hoitajaresurssia palveluissaan. Hoitohenkilöstön määrää on tammikuusta syyskuuhun lisätty lähes neljänneksellä, joskin korona selittää osan tästä resurssikasvusta.

Harjun terveyden tavoitteena on olla houkutteleva työnantaja ja kilpailukykyisen palkkauksen ja työehtojen lisäksi käytössämme ovat laajat henkilöstöedut. Työntekijöillä ja heidän perheenjäsenillään ovat käytössä Mehiläisen laajan terveyshuollon edut, minkä lisäksi työntekijät voivat hyödyntää erilaisia liikunta- ja kulttuurietuja sekä alennuksia yhteistyökumppaneilta.

Harjun terveyden houkuttelevuuteen työnantajana vaikuttavat lisäksi monet muut tekijät. Käytössämme on uudenlainen moniammatillinen tiimityömalli, henkilöstön määrä toiminnoissamme on kunnossa ja mahdollistamme joustavat työajat sekä monipuoliset tehtävänkuvat.

Lisäksi henkilöstön käytössä ovat modernit tilat ja työkalut, tarjoamme laadukasta koulutusta sekä mielenkiintoisia urapolkuja.

Kirjoittaja on Harjun terveys oy:n käynnistysvaiheen toimitusjohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut