Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pääkirjoitus Etätyön opit tulevat vähitellen käyttöön

Yksi näkyvä vaihe koronaviruspandemian vastaisessa kamppailussa tulee ensi viikolla tiensä päähän, kun valtioneuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön antamasta valtakunnallisesta etätyösuosituksesta luovutaan perjantaista alkaen.

Valtakunnallisesta suosituksesta luopuminen ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sairaanhoitopiirien ja työssäkäyntialueiden tasolla tapahtuvaa etätyösuosituksesta luopumista. Ministeriön ohjeen mukaan etätyön tarpeellisuutta on syytä tarkastella alueellisesti. Koronaviruksen aiheuttaman sairauden leviämisvaiheessa olevassa Päijät-Hämeessä jää nähtäväksi, mitä alueen koronayhteistyöryhmä tulevan viikon kuluessa päättää. Joka tapauksessa valtakunnallisesta suosituksesta luopuminen siirtää vastuusta terveysturvallisuudesta työpaikoille. Vaikka suositus päättyy, ei välttämättä ole perusteltua purkaa etätyökäytäntöjä kaikilla työpaikoilla, elleivät välttämättömät syyt sitä vaadi.

Kuten Etelä-Suomen Sanomien taannoisesta (28.9.) etätyöartikkelista kävi ilmi, monilla työpaikoilla on jo löydetty terveysturvalliset tavat tehdä lähityötä tarpeen vaatiessa. Jos riski koronaviruksen leviämisestä työpaikalla on olemassa, ei lähityöhön ole syytä kiirehtiä.

Samasta ESS:n artikkelista kävi ilmi myös se, ettei työnantajilla välttämättä ole vielä selvää kuvaa siitä, miten etätyösuosituksen jälkeisessä maailmassa toimitaan.

Se on ymmärrettävää. Monilla työpaikoilla koronaviruspandemia ajoi väkisin perille työelämään jo tulossa olleen muutoksen. Teknologian kehitys on vapauttanut työntekoa fyysisesti paikasta. Mutta kokemuksia vasta kerätään, ja uudenlainen työntekemisen tapa hakee vielä muotoaan.

Kasvanut vapaus valita työnteon paikka ja aika on havaittu hyväksi esimerkiksi työnteon mielekkyyden, motivaation ja työssäjaksamisen kannalta. Tämäntapaisia vaikutuksia on kerrottu esimerkiksi Työterveyslaitoksen raporteissa.

Kokemuksia vasta kerätään.

Koronapandemia on kuitenkin ollut riittävän pitkä ajanjakso myös etätyön haittapuolien huomioimiseen. Yksinäisyyden, työyhteisöstä eriytymisen ja puutteellisen työnjohdon tuen kaltaisilla asioilla on suuri merkitys. On myös huomattu, että työyhteisön kanssa kontaktissa olemisella on merkitystä esimerkiksi luovuutta vaativissa töissä. Tärkeää on myös arkinen, pienimuotoinen ja välitön kommunikaatio.

Uusi normaali muotoutuu pitkän ajan kuluessa. Nyt on aika kerätä kokemuksia, analysoida ja etsiä yhteistyössä eri osapuolien kanssa parhaita tapoja toimia. Kun ratkaisut ovat hyviä, etätyöstä hyötyvät sekä työnantajat että työntekijät. Ilmeinen esimerkki ovat etätyöaikana vähentyneet sairauspoissaolot. Sellaisesta on hyötyä myös yhteiskunnalle laajemmalti.