Lukijalta | Ruumiillinen kurittaminen kasvattaa vain katkeria lapsia

Katsoin 29. syyskuuta TV1:llä esitetyn Visa Koiso-Kanttilan ohjaaman Isältä pojalle -dokumenttielokuvan, jossa poika käy läpi isänsä antamia negatiivisia kasvatusmalleja. Isä kasvatti lastansa esimerkiksi vetämällä hiuksista ja vähättelemällä hänen käsialaansa.

Väkevä elokuva. Ei ollut varmasti helppo kohdata niitä vahvoja, negatiivisia tunteita, joita kyseinen ruumiillinen kurittaminen ja väheksyminen aiheutti.

Tutkimus: Nuorisoväkivaltaa on vähemmän maissa, jotka kieltävät lasten kurittamisen - lue yön uutiskooste

Tuli mieleen, että tällaistako halutaan siirtää jälkipolville? On tärkeää muistuttaa myös aiemmille polville siitä, ettei ruumiillinen kurittaminen ei ole oikein. Rajoja voi vetää lempeästikin keskustellen.

On myös syytä muistuttaa, että ruumiillisen väkivallan välittäminen lapselle on kotiväkivaltaa.

Kasvava sukupolvi on täynnä nitistettyjä ihmisiä, jotka saavat vastaansa Suomen, jota eivät ansaitse. Kukaan ei tue tai hoida tilanteessa ja kanna vastuuta, kun he tarvitsisivat apua. He itse kantavat vastuuta, käyvät töissä ja maksavat eläkkeet edellisille polville.

"Minut on hakattu verille useasti ja jätetty ilman ulkovaatteita pakkaseen parvekkeelle tunneiksi" – Sisarusten välinen väkivalta on vaiettu salaisuus, joka voi aiheuttaa psyykkistä oireilua vielä aikuisenakin

Lasten ruumiillisen kurittamisen kieltäminen etenee Ranskassa, selvä enemmistö vanhemmista kurittaa lapsiaan