Lukijalta: Oppivelvollisuuden laajennus maksaa itsensä takaisin

Nina Päivärinta

Uuden lain myötä jokaisella peruskoulunsa tänä vuonna päättäneellä nuorella on velvollisuus hakeutua jatko-opintoihin. Edellä mainittu on todella hyvä asia. Nyt pystymme paremmin opastamaan nuoria eteenpäin ja kouluttautumaan.

Oppimateriaalien ostaminen ei ole enää nuoren koulutuksen esteenä, koska valtio korvaa myöskin ne. Tämä antaa entiseen aikaan verrattuna useammille nuorille mahdollisuuden valita vapaasti ammatillisen koulutuksen tai lukion välillä. Vanhempien taustakaan tai varallisuus eivät ole opiskelun esteenä, kun kaikille tarjotaan maksuton toinen aste.

Monet kunnat ovatkin palkanneet työntekijän, joka opastaa nuoria jatko-opintoihin.

Monet kunnat ovatkin palkanneet työntekijän, joka opastaa nuoria jatko-opintoihin. Heille riittääkin vielä työtä, koska osa nuorista oli vielä hiljattain vailla opiskelupaikkaa.

Mielestäni uudistus on vaikuttanut myönteisesti nuorten hakeutumiseen koulutukseen. Varmasti tulevaisuudessa tämä lakiuudistus tuottaa kulunsa takaisin, kunhan pidämme sekä ammattikoulujemme että lukioidemme laadulliset asiat kunnossa.

Kirjoittaja on lahtelainen trukinkuljettaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut