Lukijalta | Päijät-Sote vastaa: Työhyvinvoinnin vahvistamisessa tarvitaan työrauhaa

Alvar Külmäsu ja Janne Virtanen kirjoittivat Etelä-Suomen Sanomissa 29.9. virheellisesti, että Päijät-Sote uhkaisi henkilöstöään oikeustoimilla. Näin ei ole, vaan työnantaja on tehnyt velvoitteidensa mukaisen ilmoituksen Kunta- ja hyvinvointialan työnantajalle (KT) Tehyn ja Superin aloittamasta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta.

Vastaavia työtaistelutoimia on toteutettu muuallakin maassa, ja KT on ilmoittanut vievänsä ne kaikki tuomioistuimen käsittelyyn.

Toisin kuin Külmäsu ja Virtanen kirjoittivat, keskussairaalassa henkilöstön vaihtuvuus on vähentynyt. Toivomme, että jokainen ammattitaitoinen työntekijä viihtyisi ja jäisi meille, mutta uusien työntekijöiden tuoreille näkemyksillekin on tarvetta.

Valtakunnallisilla virka- ja työehtosopimuksilla turvataan työrauha sopimuskauden ajaksi. Työrauhaa tarvitaan häiriöttömän asiakaspalvelun ja potilaiden hoidon takaamiseksi.

Työrauha on myös henkilöstön hyvinvoinnin pitkäjänteisen kehittämisen edellytys. Hoitajapula ja rekrytointivaikeudet ovat valtakunnallisia, ja Päijät-Sotessa on jo käynnissä iso määrä toimenpiteitä tilanteen lievittämiseksi.

Rekrytointivaikeudet ovat valtakunnallisia, ja Päijät-Sotessa on jo käynnissä iso määrä toimenpiteitä tilanteen lievittämiseksi.

Yksi tärkeimmistä keinoista kohtuullistaa henkilöstön työkuormaa ja lisätä työtyytyväisyyttä on uusi henkilöstöstrategia, joka on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä työnantajan, henkilöstön ja järjestöjen kesken. Sitä ei työnantaja voi panna yksin toimeen, vaan se edellyttää jokaisen päijätsotelaisen panosta.

Henkilöstöstrategian toimeenpano on käynnissä, ja toteutettavia toimenpiteitä suunnitellaan parasta aikaa yhdessä henkilöstön ja ammattijärjestöjen kanssa.

Kirjoittajista Santala on Päijät-Soten yhtymäpalveluiden toimialajohtaja ja Saari henkilöstöjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut