Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Päijät-Sote vuodessa Suomen parhaaksi sote-työpaikaksi – työsarkaa riittää

Kuluneen vuoden aikana on uutisoitu paljon Päijät-Hämeen keskussairaalan työntekijäpulasta ja rekrytointivaikeuksista. Tämä on jo vaarantanut potilasturvallisuuden ja johtanut esimerkiksi leikkaussalitoiminnan supistamiseen, joka näkyy potilaalle oman leikkauksen peruuntumisena.

Ongelman syyksi on tarjottu niin koronaa kuin hoitajien kesälomia, vaikka todellinen taustasyy on jossain aivan muualla. Olisiko johdonkin aika tarkastella omaa toimintaansa?

Henkilöstön voimakkaan kuormituksen takia on ollut tarpeen neuvotella muun muassa ylitöihin liittyvistä korvauksista. Niin hoitaja- kuin lääkäripuolella luottamusmiehille on välittynyt kuva, ettei aitoa halua neuvottelemiseen ole ollut. Sovittuja kokouksia on peruttu eikä kompromissiratkaisuja ei ole löytynyt.

On ymmärrettävää että Tehy ja Super joutuivat turvautumaan ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon neuvotteluiden nopeuttamiseksi.

Tämän myötä työnantajalta löytyikin äkisti ratkaisu. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päästiin purkamaan, ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaa. Kuitenkin keskinäisen luottamuksen uudelleen rakentamisen sijasta yhtymä selvittää oikeustoimien mahdollisuutta työntekijäjärjestöjä vastaan.

Olemme tilanteessa, jossa keskussairaalassa on enemmän lähtijöitä kuin tulijoita ja henkilöstön tunnelma on huono. Työntekijöiden oikeuksia ajavien järjestöjen uhkaaminen tuomioistuimella tuskin kohentaa keskussairaalan työilmapiiriä. Rekrytointivaltti se ainakaan ei ole.

Päijät-Sote on ilmoittanut tavoitteekseen olla vuoden päästä Suomen paras sote-työpaikka. Se on hyvä tavoite, ja toivomme, että siihen aidosti sitoudutaan. Nykyisessä tilanteessa kehittämiskohteita riittää.

Kirjoittajat ovat erikoistuvia lääkäreitä ja luottamusmiehiä.