Näppis | Lahden jatkuva säästöjen etsiminen ja toteuttaminen on estettävissä hyvin yksinkertaisella tavalla

Lahden jatkuva säästöjen etsiminen ja toteuttaminen on estettävissä hyvin yksinkertaisella tavalla: lopettamalla tuhlaaminen.

Miksi tässä työvoimapulan maassa suomalainen koulutettu työtön ei kelpaa?

Kyllä tunnistan mutta unohdit ruohonleikkurin, lehtipuhaltimen ja traktorin. Talokin lämpiää sähköllä ja saattaa saunassakin palaa puita. Meitä on n. 300.000.

Mistä on saanut alkunsa tämä ihmepelleily ajella ilman takavaloja? Jos on varaa ajella uudella autolla, pitää olla älyä käyttää ajovalokatkaisijaa tilanteen mukaan.

Hoitajat, miksi teette ylipäätään ylimääräisiä vuoroja, kun työnne on muutenkin raskasta? Kuinka raha antaa voimia tehdä kaksi vuoroa peräkkäin? Velvollisuudentunto ei käy vastaukseksi, koska Tehy ja Super nyt sanoivat ylityökieltouhkauksen alla, että on työnantajan velvollisuus huolehtia työvoiman paikallaolosta. Olette osin itse syyllisiä siihen, ettei lisää väkeä palkata.

Miksi ajovalot on pidettävä päällä kirkkaalla säällä, itse laitan valot päälle tarvittaessa. Valoilla nähdään, ei niin, että valot nähdään.

Abortista keskustellaan paljon – hyvä niin. Abortin aiheuttajasta ei lainkaan. Kumpi olikaan ensin, muna vai kana?

Suomen koulutuspolitiikka on pahasti hunningolla, koska osaavista tekijöistä on huutava pula. Kännykällä näpertely ei esim. konepajassa paljoa auta.

Uskomatonta, että on laki, mitä sodassa saa tehdä ja mitä ei.

Apua Janneskuuttiranne! Astun kotiovelta Tanssimäellä ulos: ei skuutin skuuttia näköpiirissä (autoni kymmenen (10) metrin päässä). Menen kuitenkin bussipysäkille: ei skuutin skuuttia. Pääsen torille: skuutti poikineen tarjolla, kun en enää tarvitse. Paluubussikin halvempi ja lumituiskussa kuivempi ja lämpimämpi. Teen kuitenkin kolumnisi innoittamana aloitteen taloyhtiölle: 71 katettua skuuttia yhteiskäyttöön heti.

Kiitos Mila Palmia elämänkatsomustiedon opetuksen aloitteestasi. Lapsenlapseni kiittivät mummun ja papan allekirjoituksista!

Koita nyt olla hermostumatta niistä toisten valoista, kun ei niitä päivävalojakaan enää tartte olla.

Borupinraitille mahtuisi enemmän autoja lyhytaikaiseen pysäköintiin, jos liikennemerkkejä vähän siirrettäisiin. Mistä kiikastaa?

Myös Kolkankadulla pihapuiston leikkialueelle johtava suojatie poistoon turvattomana. Kaupungilta pyydetty koroketta tai edes suojatiemaalausta kuntoon, mutta ei tunnu lasten turvallisuus merkitsevän päättäjille mitään.

Parkkipate Sykekadulle välittömästi, samat pellet taas liikenteessä.

Lämmin kiitos Salpakankaan terveyskeskuksen hoidon tarpeen arviointiin! Todella empaattista neuvontaa.

Onko oikeata auttamista, että otamme vastaan ne vahvat, jotka kykenevät itse kulkemaan Euroopan läpi tänne, vai pitäisikö kuitenkin ottaa ne heikommat, jotka eivät kykene siihen? Usein naiset ja lapset kyseessä.

Keskustelu hasiksesta on mennyt nyt aika konuksi. Vihreät - De Gröna on poliittisessa tavoiteohjelmassaan 2019-2023 suositellut nimenomaan kaikkien laittomien huumeiden käytön ja pienten määrien hallussapidon laillistamista!

Suuri pettymys tanssielokuvat Triossa! Ei istumia, vain pieni kuva seinällä. Miksi tällaista mainostetaan?

Etkö ymmärrä, se häiritsee, kun soitat kerrostalossa musaa. Rakenteita pitkin kuuluu kaikki.

Kiitokset PHKS:n sydänosastolle hyvästä ja asiallisesta hoidosta pallolaajennuksen yhteydessä. Tyytyväinen potilas

Eläköön koirauskovaisuus ja kyllä se elää. Vertaisin sitä näihin vaihtoehtohoitoihin. Nyt tätä plaatua tyrkytetään jo kouluihin.

Saarikko on taitava populisti. Kuka nyt ei haluaisi veroja alentaa.

Kiva tulla valmiiseen ruokapöytään.

Eläkeläishoitajan mietteitä, ennen oli tärkeintä vastuu potilaista ja sitten vasta itse minä ja minun vaatimukset. Jos itse ei arvosta työtään, niin ei rahakaan siihen auta.

Miksi nukutat vauvaasi parvekkeella?

Miksi ihmeessä esimiehen sijasta käytetään sanaa esihenkilö. Esi-ihminen olisi ehdottomasti parempi. Se sopisi hyvin useimpiin pomoihinkin.

Eikö todellakaan ole mitään keinoa, jolla saadaan jätemaksuja säästävä porukka lopettamaan takassa tms. kaikenlaisen jätteen poltto. Tyyni ilta ja sininen savu ja karmea haju leijuu asuinalueella. Onko ympäristörikos?

Onkohan kukaan tiestön kunnossapidosta käynyt pimeän aikaan katsomassa VT 4 risteyssillan sinistä led-valonauhaa? Se on poikki monesta kohtaa ja nyt myös jo roikkuu rumasti sillan ulkopuolella. Poistakaa se, jos ette enää kunnosta.

Sähkön hinnan korotuksia, totta kai, onhan moni jo sähköauton hankkinut.

Filippiineiltä hoitajia auttamaan hoitajapulaa, nykyiset hoitajat saa oman työn ohella opastaa heitä pitkään, ilman palkan lisäkorvausta. Vaikka 1,5 vuotta opiskelevat täällä.

Päättäjät puhuvat yhtä aikaa ilmastosta ja kasvun tarpeesta, ottamatta huomioon, että juuri kasvu ja ylenpalttinen kulutus on ilmastolle pahinta myrkkyä. Tästä ristiriidasta ei puhu kukaan.

Super, Tehy ja luottamusmiehet! Puuttukaa pikaisesti siihen, että esimiehet tarjoavat hälytysrahaa kerta toisensa jälkeen eriarvoisesti vain muutamalle samalle työntekijälle!

Eläkeikää lähestyvän kannattaa laittaa rahaa "jemmaan" ja tasapainottaa talouttaan etukäteen. Niin neuvoin työkavereitani ennen kuin itse jäin eläkkeelle. Minua pidettiin typeränä. Ehkä oppi menee sitten joskus tai yhdellä on ehkä jo mennyt perille.

Muistisairaita on aina vain enemmän, mutta hoitopaikkoja aina vaan vähemmän. Oisko tämä sitä heitteillejättöä. Uusi vanhuspalvelulakikaan ei muuta mitään, se on raha mikä ratkaisee. Ihmisarvo, onko sitä, kun muisti menee.

Se sairaalaparkki vasta roisto onkin. Pikainen lääkärissäkäynti saattaa venyä 2 h mittaiseksi lääkärin myöhästelyn vuoksi ja parkkihinta kohoaa! Kun muutama minuutti tasatunnista ylittyy, niin taas koko tunnin hinta. Sinne EasyPark käyttöön.