Lukijalta: Lahdessakin on vain muutama valtuutettu, joka uskaltaa ajatella kaupungin ja sen asukkaiden etua

Erkki Herranen

Markus Pirttijoen Esalainen (ESS 19.9.) osui naulan kantaan, juuri tällaiset ongelmat ovat tätä päivää. Populismi on muotia, jolla pidetään yllä oman ja puolueen teoreettista imagoa. Huolestuttava ilmiö on havaittavissa myös Lahden asioiden hoidossa.

Voidaan todeta, että Lahdessakin on vain muutama valtuutettu, joka uskaltaa ajatella kaupungin ja sen asukkaiden edun mukaisesti.

Me äänestäjätkään emme ole syyttömiä tähän tilanteeseen, sorrumme jatkuvasti populistisia heittoja viljeleviin valtuustoehdokkaisiin, joilla on perin itsekkäät tavoitteet.

Hyvä esimerkki näistä on slogan ”Kaadetaan Liisu” ja ”lopetetaan ilmastovouhotus” sekä ”Vanhusten hoitoon lisää rahaa” ja ” Huumeet kuriin”. Missään näistä sloganeista ei kerrota sanallakaan, miten lupaukset tehdään ja rahoitetaan. Me äänestäjät emme ota tarpeeksi selvää ehdokkaan taidoista, kyvystä neuvotella ja viedä asioita eteenpäin.

Populismi on muotia, jolla pidetään yllä oman ja puolueen teoreettista imagoa.

Liian usein kuulee, että ehdokas on hyvä, kun hän menee sinne valtuustoon ”lyömään nyrkkiä pöytään” tai näyttää ”herroille kaapin paikan”. Juuri näin ei yhteisiä asioita hoideta.

Selkärankaa vaaditaan eniten silloin, kun asian hoitaminen menee ristiin oman puolueen poliittisen päätöksen kanssa, ja on surullista, että päättäjä jää ilman äänestäjiä. Poliittinen koalitio, joka ei aina ole asian ytimessä, kääntää selkänsä omalle jäsenelleen, vaikka päätös olisi veronmaksajan kannalta oikea.

Toivon rehellisyyttä, yhteistyökykyä ja rohkeutta valtuustoon.

Aluevaaleja uhkaavat tiedon puute ja vaaliväsymys: "Olisi tärkeää, että äänestysprosentti olisi siedettävissä lukemissa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut