Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Paluumuuttajan ainoa järkytys: Etelä-Suomen Sanomat

Muutin Lahteen 16.8.2021. Hyvää päivää, Lahti ja kiitos mukavasta vastaanotosta.

Jollakin tavoin olen paluumuuttaja. Asuin täällä kuusi vuotta ennen vuosituhannen vaihtumista. Viihdyin hyvin. Silloin asuin Joutjärven rannalla ja nyt muutin Vesijärven rantaan kävelyetäisyyden päähän Sibeliustalosta. Pidän kaupungista ja vielä enemmän sitä ympäröivistä vesistä.

Ainoa järkytys minulle on ollut Etelä-Suomen Sanomat, jota olen nyt kuukauden yrittänyt lukea. Lehtihän ei ole lehti vaan kasa paperia. Vaikea ymmärtää, kuinka lukijat pystyvät sen hyväksymään. Harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta Etlaria ei ole nidottu, ja se on jotenkin poikkeuksellista.

Olenkin päättänyt luopua Etlarin paperikasaversiosta ja siirtyä digilehteen.

Parin vuosikymmenen ajan luin saman konsernin Keski-Uuttamaata. Se on oikea sanomalehti, nidottu. Helsingin Sanomia olen lukenut 50 vuotta, ja se on aina turvallisesti nidottu. Olenkin päättänyt luopua Etlarin paperikasaversiosta ja siirtyä digilehteen.

Etlarin sisällöstäkään en ole oikein saanut selvää. Mitä se haluaa olla? Paikallislehti, viihdelehti vaiko urheilulehti? Siinähän on viihteellistä sisältöä aikakauslehden verran, urheilua urheilulehden verran, globaaleja uutisia jonkin verran ja paikallisuutisia kyllä riittävästi.

En ymmärrä, kuinka joku on keksinyt kutsua jalkapallojoukkuetta niin kauniisti, kannustavasti ja innostavasti kuin nimellä Kuhnurit.

Viihteellistä sisältöä kertyy jo aika runsaasti, kun seurataan Lahden valtuuston temmellystä. Haluan kyllä pysyä selvillä Lahden tapahtumista, ja siksi en kokonaan voi luopua Etlarista. Digilehdessä toki sivut aina pysyvät paikallaan. Varsinaisen lehden lukemisen nautinnon saan kuitenkin sitten Hesarin lukemisesta.

Jotakin olen Lahdessa vähän ihmetellyt. En ymmärrä, kuinka joku on keksinyt kutsua jalkapallojoukkuetta niin kauniisti, kannustavasti ja innostavasti kuin nimellä Kuhnurit. Myös liikennettä olen ihmetellyt. Suojatiet ovat ehkä tarpeettomia, kun niitä niin vähän kunnioitetaan. Kaiken kaikkiaan tämä on kuitenkin mukava ja hieno kaupunki.

Päätoimittaja vastaa ESS:n niiteistä ja sisällöstä