Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Tarttuuko "Lahden tauti" myös tänne poikkeaviin autoilijoihin?

Etelä-Suomen Sanomien artikkeli 9.9.21 otsikolla "Lahdessa ajetaan suojatien yli surutta" kertoo karun totuuden lahtelaisesta autoilutavasta. Ovatko kaikki kevyenliikenteen kulkijoista vähät välittävät autoilijat lahtelaisia vai tarttuuko "Lahden tauti" myös tänne poikkeaviin autoilijoihin?

Yleensä liikun vain kävellen tai pyörällä – ja mitä enemmän liikun, sitä enemmän pelkään lähteä katua ylittämään suojatienkin kohdalla. Vesijärvenkadun–Puistokadun kohta on todellakin erityisen vaarallinen, sillä autoilijoilla on kiire vihreisiin liikennevaloihin. Siinä ei näköjään jouda huomioimaan jalankulkijaa, eikä pyöräilijääkään.

Yleensäkään Lahdessa ei voi luottaa siihen, että suojatien ylittäjän kohdalle seisahtuneen auton viereen pysähtyy viereisellä kaistalla kiitävä auto.

Autojen päälleajamaksi joutumisen lisäksi täytyy pelätä kevytväylillä huristelevia kaikenlaisia härveleitä, joiden ohjaajilla näyttää katse olevan vain eteenpäin – sivuille ei vilkuilla. Myöskään kännyt naamalla kulkevat kansalaiset eivät katsettaan laitteestaan nosta, vaan kaduilla säntäillään kuin unessa.

Poliisit eivät ehdi vahdata kaupunkilaisten tohelointia liikenteessä, joten meidän itsemme on huolehdittava sujuvasta liikennekulttuuristamme ja otettava huomioon myös kanssakulkijat.

Kirjoittaja on lahtelainen jalankulkija ja pyöräilijä.