Lukijalta: Mitä valtaväylää Lahden Kariniemeen ollaan rakentamassa?

Leena Vilponen

Luin lehdestä, että oikeus on hylännyt valituksen Kariniemen kuntoportaista. Siinä kävi myös ilmi, että portaiden leveys tulisi olemaan 2,5 metriä!

Mitä valtaväylää ollaan rakentamassa urheilun nimissä? Kerrostalon portaat ovat 1,2 metriä leveät, mittasin juuri. Sitä paitsi ei todellakaan ole pitkä matka mäkimontun portaille, ja siellä on paremmat parkkeeraustilat, sillä pitäähän kuntoilijan päästä autolla kuntoilupaikan viereen.

Lahdessa urheilu on ollut pyhä lehmä iät ajat. Jo 1980-luvulla ollessani terveystoimen työsuojeluvaltuutettuna taistelimme, saisiko sairaalaan uusia sänkyjä vai urheilukeskukseen katsojille penkit (jotka oli jo rakennettu ilman lupaa).

Täällä on hyppyrimäet, ensilumen ladut, hiihtoladut, joille ei kävelijät pääse, älypyörätie ja älytön ympyrä, joista ei ole paljon iloa meille vanhoille, vammaisille, huonojalkaisille. Mekin olemme veromme maksaneet ja maksamme edelleen.

Nyt osallistuvan budjetoinnin ehdotuksena esitänkin, että lisätään urheilubudjettiin henkilöstöä avustamaan heitä, joilla muuten on huonot mahdollisuudet käyttää olemassa olevia liikuntapaikkoja. Samalla luodaan työpaikkoja, sillä onhan aivan typerää maksaa sakkoja, kun ei saada työllistettyä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut