Lukijalta: Kannattaa lukea tämä päätös, vaikka siitä tuleekin vihaiseksi

Pirjo Virtanen

Etelä-Suomen Sanomat kertoo uutissivullaan ( Vili Uuskallio 9.9.21) Hämeenlinnan hallinto-oikeuden Kariniemen kuntoportaita koskevan valituksen päätöksestä – valitus hylättiin. Hallinto-oikeudessa asian ratkaisi kolme hallinto-oikeuden jäsentä, kaikki naisia.

Päätösteksti on surullista ja kiukuttavaa luettavaa. Monin selityksin, niin kuin Lahden päätöksissä, mustakin saadaan näyttämään valkoiselta.

Lahden Kariniemenmäen kuntoportaikosta jätetty valitus hylättiin – "Sopeutuvat ympäristöönsä eivätkä estä muuta käyttöä"

Salpausselän luonnonystävien ja paikallisen Kariniemi-seuran osallisuus on omituisin selityksin poistettu: ”Päätös ei kohdistu suoraan Salpausselän luonnonystävät ry:hyn eikä Kariniemi-seura ry:hyn. Päätös ei myöskään vaikuta välittömästi yhdistysten oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun yhdistysten tarkoituksen perusteella.”

Erikoinen tulkinta yhdistysten tärkeästä toiminnasta luonnon ja lähiympäristön hyväksi.

Hallinto-oikeus tietää, vaikka tieto perustuu vain kaupungin antamiin selityksiin.

Lisäksi yhtä lukuun ottamatta kaikki vieressä asuvat asukkaat on jätetty asian ulkopuolelle – heillähän on jopa 60 metriä rappusiin ja näköyhteydenkin peittää naapuritalo! Entä kuuloyhteys, meteli, valosaaste ja roskaaminen?

Hallinto-oikeus tietää, vaikka tieto perustuu vain kaupungin antamiin selityksiin: ”Asiassa saadun selvityksen perusteella kunto- ja maisemaportaiden suunnittelussa on otettu huomioon Kariniemenmäen luonto- ja maisema-arvot. Pääosin puurakenteiset tummanruskeat portaat soveltuvat ympäristöönsä. Kunto- ja maisemaportaiden rakentaminen kaavan lähivirkistysalueelle edellyttää jonkin verran puuston karsimista. Portaat kiertävät kuitenkin muinaisrantalouhikot sekä arvokkaiksi määritellyt puut ja kivenlohkareet, ja ne on suunniteltu perustettavaksi metallipilareille, mikä vähentää maanpinnan muokkauksen tarvetta.”

Kannattaa lukea tämä päätös, jos saatte sen käsiinne, vaikka siitä tuleekin vihaiseksi.

Kuntoportaiden toteutus lykkääntyy Lahdessa – "Vastustus oli niin kova"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut