Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Turvallisuuskävelyjä valtuutetuille epäkohtien poistamiseksi Lahden liikenteestä

Tekniikan Maailma on tutkinut suojateiden turvallisuutta ja löytänyt artikkelissaan epäkohtia Lahden liikenteestä suojateiden turvallisuudesta. Usein Vesijärvenkadun läpi ajetaan reippaalla tilannenopeudella etenkin liikenteen valo-ohjauksen takia.

Tilannenopeuden takia jalankulkijoiden turvallisuus on vaarassa juuri niillä Vesijärvenkadun suojateillä, joilla ei ole valo-ohjausta. Lisäksi monikaistaisella väylällä ei jalankulkija välttämättä pysty ennakoimaan autoilijoiden käyttäytymistä.

Monikaistaisella väylällä ei jalankulkija välttämättä pysty ennakoimaan autoilijoiden käyttäytymistä.

Lahden kaupunginvaltuustossa ja etenkin uudessa, muodostetussa kaupunkiympäristölautakunnassa onkin hyvä perehtyä kaupunkimme mahdollisiin epäkohtiin, jos niitä ilmenee. Kaupunkilaisia kannustan antamaan palautetta, mikäli asuinalueella on liikenteeseen liittyviä epäkohtia, jotka kaipaavat muutosta.

Ehdottaisin valtuutetuille esimerkiksi palautteiden perusteella alueilla tehtyjä turvallisuuskävelyitä, jotta epäkohdat tulevat huomatuksi. Kaupunginvaltuustoon voivat kaupunkilaiset tehdä kuntalaisaloitteita epäkohtien korjaamiseksi.

Suojatie on autoilijoiden mielestä turvallinen paikka – nopeusrajoituksia noudatetaan heikommin