Lukijalta | Tämä kriisi syntyi hetkessä

Ari Hyvönen on havahtunut huomaamaan (mielipide ESS 14.08.), että ”viime aikoina on kiihtyvästi uutisoitu” ilmastonmuutoksesta, mutta hänen on vaikea ymmärtää, miksi? Onhan maapallolla aina ollut kylmiä ja kuumia jaksoja.

Niin on, mutta Telluksen ihmisestä riippumattomat lämpötilojen luonnolliset vaihtelut ovat vieneet kymmeniä-, satojatuhansia ja miljoonia vuosia, jolloin elämällä on ollut aikaa sopeutua hitaisiin muutoksiin.

Sitävastoin nykyinen ilmastokriisi on ihmisen aiheuttama ja kehittynyt evoluution kannalta biologisessa silmänräpäyksessä, eli teollisella aikakaudella muutamassa sadassa vuodessa!

On selvää ja traagisen surullista, että Hyvöselle (ja kaikille maailman hyvösille) on turha puhua vallitsevasta elonkehän hädän syistä ja seurauksista, koska hyvösten ymmärryksen esteenä on luonnontieteellisten faktojen ja miljardien vuosien evoluution synnyttämän elämänjärjestyksen kiistäminen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut