Lukjalta: Kaavoituksen pöhköt s-mutkat Orimattilassa

Anssi Autere

Orimattilan keskustaajaman kaavoitus on pöhköydessään vailla vertaa!

Erkontien varressa sijaitsee kaupungin ehdottomasti arvokkain tontti, joka toimii nykyisin kauppaliikkeen parkkipaikkana. Uskomatonta mutta totta!

Kauppaliikkeen ”tahtotilana” on, että parkkipaikka toimii suurimman osan vuotta iltaisin ja öisin erinäisten rallaajien kokoontumispaikkana.

Hämeenmaan kuningasajatus on myös pöhköydessään uskomaton: Erkontie olisi vedettävä s-mutkalle, jotta muutama asiakas saataisiin tältä rumalta parkkipaikalta sisään markettiin!

Hämeenmaa jatkaa isoja investointejaan Päijät-Hämeeseen

Taajaman paras tontti on ilmeisen hähmäisen ja hämärän suhmuroinnin seurauksena junailtu Hämeenmaan liikelaitokselle parkkipaikaksi, joka on suoraan sanottuna arvokkaan tonttimaan halveeraamista.

Siinä sitä on bonuksia annettu ja saatu.

Ruma Erkontien varren parkkipaikka on saatava hyötykäyttöön.

Lahden seudun kunnat tekevät maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen (MAL) liittyvää yhteistyötä vuonna 2019 allekirjoitetun sopimusmenettelyn mukaisesti.

Orimattila valtuutti kaupunginjohtaja Osmo Pieskin allekirjoittamaan asiakirjan.

Eräs hyvin keskeinen kohta sopimuksessa on siis maankäyttöön ja rakentamiseen liittyvät uudet innovaatiot ja nimenomaan niiden toteuttaminen.

Orimattilassa palvelut paranevat, mutta kylä katkeaa kahtia – Kioskin kulmalla viisikymppiset muistelevat, miten asiat olivat ennen, vaikka on kaupunki vieläkin "ihan hyvä mesta"

Erkontien varren tontti on saatava hyödyntämään kaupunkilaisten asumisen tarpeita.

Asuntorakentamiseen liittyvät uudet innovaatiot on otettava kehityksen kärkihankkeiksi. Tontille sopii erinomaisesti puukerrostalo, joka toimii vuosikymmenet keskustaajaman komistuksena.

Samalla edistetään MAL-sopimuksen periaatteita myös mm. hiilensidonnan osalta.

Tutkittua ja kokemukseen perustuvaa tietoa on runsaasti tarjolla. Hyödyllistä luettavaa tarjoaa esim. suomenpuukerrostalot.fi. Vapaa lainaus yhtiön sivuilta: ”Ekologinen puukerrostalo on ympäristöteko, jonka hyödyt kantavat sukupolvesta toiseen. Puu on ainoa luontaisesti uudistuva luonnonvara. Puurakentamisessa huomioidaan ekologisen, sosiaalisen ja myös ekonomisen ajattelun lähtökohdat. Puun luontainen äänieristys korostaa viihtyisyyttä ja tarjoaa puhtaamman sisäilman.”

Joten tuumasta toimeen, ruma Erkontien varren parkkipaikka on saatava hyötykäyttöön. Tilalle puukerrostalo palvelemaan asukkaita ja samalla taajamaa komistamaan!

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut