Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | llmastokiihkoilun seuraukset ovat katastrofaaliset

Viime aikoina on kiihtyvästi uutisoitu tulvista, kuumuudesta, kuivuudesta, metsäpaloista jne tyyliin, että kyse on ennen näkemättömistä tapahtumista. Kuitenkin kaikki nämä ilmiöt ovat olleet maapallolla aina.

Ei siis mitään uutta, vaikka niin väitetään mystisen ilmastonmuutoksen nimiin.

Mikä on todellisuudessa uutta, on muun muassa että ihmismäärän kasvaessa on asutettu alueita, jotka on ennen tiedetty asumiskelvottomiksi muun muassa tulvariskien takia.

Rakennetaan ja asfaltoidaan yhä suurempia alueita, mikä estää veden imeytymisen maahan ja aiheuttaa vesimäärien kerääntymisen ja tulvimiset.

Maastoissa kuljetaan tulitikut mukana sellaisillakin, jotka niitä ei osaa käyttää ja seuraus on kuivana kautena tahattomasti ja tahallaan sytytetyt palot.

Ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä markkinoidaan ilmastonmuutoksena, mikä pitää pysäyttää.

Heinäkuu oli mittaushistorian toistaiseksi kuumin kuukausi maapallolla, arvioi Yhdysvallat

Miksi nyt tulisi katastrofi, jos ilmasto hieman lämpenisi?

Unohdetaan täysin, että maapallon ilmasto on aina muuttunut ja tekee niin nytkin. Esimerkiksi dinosaurusten aikaan oli paljon nykyistä lämpimämpää ja eläin- ja kasvikunta oli kukoistavampaa kuin koskaan maapallon historiassa.

Jääkauden jälkeen muutama tuhat vuotta sitten oli nykyistä lämpimämpää. Mitään katastrofia ei ollut, joten miksi nyt tulisi katastrofi, jos ilmasto hieman lämpenisi?

Suomi on yksi nopeiten lämpenevistä alueista koko maailmassa – Ilmastopaneelin uusi raportti kehottaa välittömiin toimiin

Sen sijaan tämän ilmastonmuutoskiihkoilun seuraukset ovat katastrofaaliset. Kun on yritetty korvata öljy ja hiili, on hakattu sademetsiä ennen kuulumattomia määriä.

Erinomaisiksi kehitetyt polttomoottoriautot korvataan luonnonvaroille todella tuhoisilla sähköautoilla.

Meillä kotimaassa hulluinta on, että luovutaan omasta uusiutuvasta energian lähteestämme turpeesta ja korvataan se polttamalla metsiemme puusto, tuomalla haketta ja brikettiä ulkomailta, jopa valtamerten takaa ym.

Ketään ei kiinnosta montako tonnia öljyä laiva polttaa tuodessaan turvetta korvaavan brikettilastin Atlantin yli.

Miten on mahdollista, että maapallon aina vaihdellut ilmasto on nyt ihmeellistä ilmastonmuutosta?

Ilmastopaneelin raportti on "kuolinsoitto fossiilisille polttoaineille", sanoo YK:n pääsihteeri – 1,5 asteen lämpenemisen raja ylitetään todennäköisesti jo 2030-luvun alussa