Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Harjun terveys ehdottaa yksityistä lääkäriä

Tarja Honkasen mielipidekirjoitus 12.8.2021 herätti minutkin ottamaan kantaa Harjun terveyteen (Päijät-Soten ja Mehiläisen yhteisyritys).

Minulla itselläni on huonoja kokemuksia Harjun terveyden ajanvarauksen toiminnasta ja palautteisiin vastaamisesta. Nämä asiat ovat kaiketi Mehiläisen vastuulla, koska se vastaa Harjun terveyden hallinnosta.

Minä jouduin lääkärin vastaanottoaikaa tilatessani väittelyyn astmalasten hoidon järjestämisestä. Minulle väitettiin, että sitä ei Harjun terveydessä järjestetä vaan että astmalapset hoidetaan nykyään kouluterveydenhoidossa.

Koululääkäri hoitaa reseptien uusimisen ja astman seuranta hoidetaan kouluterveydenhoitajan kanssa. Tarkistin asian koululta ja tämä todellakin on ihan väärää tietoa.

Kirjoitin Harjun terveydelle palautetta. Se ohjautui Mehiläiselle. Mehiläiseltä tuli kyllä heti automaattinen vastaus, jossa asia luvataan käsitellä viipymättä. Muuta vastausta ei sitten ole tullutkaan.

Olen kirjoittanut asiasta kaksi kertaa, ensimmäisen kerran toukokuussa ja toisen kerran kesäkuussa.

Ajanvarauksessa minulle on myös väitetty, että erikoishammaslääkärille laitetun lähetteen tilannetta ei voida selvittää, koska tiedot ovat vain lääkärin omalla tietokoneella.

Jos tämä pitää paikkansa, niin onpa ihmeellistä tämäkin.

Tämä todellakin on ihan väärää tietoa.

Ihmettelen myös miksi ajanvarauksessa keskustelu pitää aloittaa kysymyksellä, olenko ajatellut hoitaa asiani yksityisellä. Kolmesta soitostani kahdessa olen joutunut ensin pitkään selittelemään taloudellista tilannettani. Aika olisi tietenkin järjestynyt heti Mehiläiseltä

Mehiläinen on yksityinen voittoa tavoitteleva yhtiö. Miten ihmeessä se saa tarvitsemansa voitot Harjun terveyden toiminnasta?

Mehiläinen, Harjun terveys tai molemmat yhdessä voisivat vastata lehden välityksellä näihin kysymyksiin, niin samalla tieto tavoittaisi myös muita Harjun terveyden asioista kiinnostuneita.

Myös kaupungin luottamusmiehet voisivat miettiä, mitä tulikaan tehtyä, kun lähdettiin yksityistämisen tielle.

Aika olisi tietenkin järjestynyt heti Mehiläiseltä.