Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Uusi vaali odottaa pian

Taas päästään vuoden vaihteen jälkeen äänestämään. Kuinkahan käy äänestysprosentin kanssa? Itse tekemäni gallupin mukaan arvioin lukeman jäävän paljon alle viidenkymmenen.

Luottamustehtävistä kiinnostuneille tulee runsaasti lisää mahdollisuuksia. Koko maassa on alueita 23 ja valtuutettuja tulee minimissään muistaakseni 59 nuppia.

Jos kansanedustaja on lisäksi parissa valiokunnassa, kunnallisvaltuustossa ja -hallituksessa, jossakin lautakunnassa ja pyrkii maakuntavaltuustoon, ei varmaan tule aika pitkäksi.

Joku valtionyhtiönkin luottamustoimikin on hyvä olla jo siitä saatavan korvauksenkin takia. Kuka uskoo, että kaikki tehtävät tulee kunnolla hoidetuksi? En minä eikä moni muukaan.

Jatkossa pari vaalia sentään yhdistetään, mutta enemmänkin sitä kannattaisi tehdä. Presidentivaalit ja eduskunnan vaalit kiinnostavat kohtuullisesti kansaa. Loput, ainakin EU- ja maakuntavaalit vähemmän.

Itsekin olen aina äänestänyt tähän mennessä. Maakuntavaltuustoissakin päätetään tärkeistä asioista, mutta saakohan ehdokkaitten pätevyydestä riittävästi tietoa? Puoluekanta ei ainakaan minulle riitä.

Liputuspäiviä on jo niin paljon, että mielestäni toimituksen juhlallisuus on menetetty. Vaaleissakin on jonkinlaista juhlallisuutta kun ovat Suomessa vapaat ja vailla vilppiä. Älkää nyt kuitenkaan niitä lisää keksikö, nytkin on ihan riitävästi.