Lukijalta: Tukileikkuri tai maahanmuutto ei ratkaise työvoimapulaa

Nina Päivärinta

On todella hienoa, että avoimien työpaikkojen määrä on lisääntynyt ja joillakin aloilla on jopa työvoimapulaa.

Kuitenkin Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan olisi lisättävä ja helpotettava maahanmuuttoa työntekijöiden saamiseksi. Meillä Suomessa on kuitenkin korkea työttömyysaste, vaikka se onkin laskenut huomattavasti viimevuoden aikana ja työpaikkojen määrä on lisääntynyt.

Pelkällä lisätyöntekijöiden tuomisella ei tätä kohtaanto-ongelmaa ratkaista. Olisikin tärkeää että oppisopimuskoulutusta ja ns. kisälli-mestari -mallia käytettäisiin enemmän. Esimerkiksi alanvaihtajat ja juuri kouluista valmistuneet pääsisivät mukaan matalammalla kynnyksellä.

Tavoitteen kuitenkin kaikkien kannalta olisi kokoaikainen ja vakituinen työ.

Lisäksi Elinkeinoelämän keskusjärjestön mielestä pitäisi porrastaa ansiosidonnaista päivärahaa ”kannustamaan” ottamaan vastaan alemman palkkatason työtä sekä pätkä- ja silpputöitä.

Se ei ole oikea keino. Ei työttömyysturvasta leikkaaminen kannusta yhtään enempää.

Ei työttömyysturvasta leikkaaminen kannusta yhtään enempää.

On aivan välttämätöntä pitää työttömyysturvan taso vähintäänkin ennallaan. Se on meille työssäkävijöille välttämätön turva jos työpaikka menee alta.

Työttömäksi joutuva voi rauhassa katsoa mitä rupeaa tekemään seuraavaksi ja saa kuitenkin välttämätöntä toimeentuloa arjen pyörittämiseen, vuokranmaksuun tai lainan lyhennykseen.

Kirjoittaja on trukinkuljettaja

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut