Lukijalta | Lahti ei rahoita KymiRingiä mutta toivoo sille menestystä

ESS julkaisi 27.7. mielipidekirjoituksen Lahden kaupungin suhteesta Kymiringin moottoriradan ja tapahtuma-alueen toimintaan. Aiheesta on ollut muitakin mielipidekirjoituksia.

Kirjoituksissa oli toivottu myös kaupunginjohtajan näkemystä, ja vastaan esitettyihin kysymyksiin nyt vuosilomalta palattuani.

Lahden kaupunkikonsernin osallistumisesta radan omistavan KymiRing oy:n rahoittamiseen on julkisuudessa vastattu jo useasti, mutta ilmeisesti on syytä kerrata: kaupunki tai sen määräysvallassa olevat yhtiöt eivät ole osallistuneet rata-alueen rakentamiseen eivätkä investoineet KymiRing -yhtiöön.

Lahti Events oy on Lahden kaupungin omistama, kansainvälisiin tapahtumiin keskittyvä tapahtumayhtiö, joka tuottaa, myy ja markkinoi tapahtumia.

Yhtiö vuokraa toimintaansa erilaisia tiloja ja paikkoja, myös Kymiringin rata-aluetta tapahtuma-alan käytäntöjen mukaisesti.

Lahti Eventsin tehtävänä on toteuttaa Päijät-Hämeen talousalueella merkittäviä tapahtumia, jotka lisäävät alueen kiinnostavuutta ja synnyttävät liiketoimintaa yrityksille ja yrittäjille.

Tapahtumien vaikutukset aluetalouteen ja työllisyyteen ovat tutkitusti merkittäviä ja kasvoivat aina koronaepidemiaan saakka.

Ratayhtiö KymiRing on oma osakeyhtiönsä. Lahti Events ei omista ratayhtiöstä osuutta eikä rahoita ratayhtiön tai sen tytäryhtiön KymiRing Events oy:n toimintaa eikä osallistu ratayhtiön päätöksentekoon.

Lahden kaupungin viranhaltijat toimivat valtuuston, kaupunginhallituksen ja muiden luottamuselinten lainvoimaisten päätösten mukaisesti.

Yritykset, mukaan lukien kaupungin omistamat Lahti-konsernin yritykset, vastaavat keskinäisistä sopimuksistaan.

Niiden sisältö on luottamuksellinen liike-elämän vakiintuneen käytännön ja lainsäädännön perusteella.

Maailmanlaajuinen koronaepidemia on vaikeuttanut erittäin merkittävästi KymiRingin ja Lahti Eventsin toimintaa. Kymiringin toiminta ei ole voinut käynnistyä täydessä mitassa.

Lahdelle ja koko Päijät-Hämeelle olisi tärkeää, että rata-alueen toiminta on tulevaisuudessa aktiivista ja kansainvälistä.

Lahden kaupunginjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut