Lukijalta: Ei sikailua eikä rasismia futiskatsomoon!

Sami Korkiakoski, Lahti

Viime sunnuntaina 25. heinäkuuta pelattiin Espoossa Hongan ja FC Lahden välinen Veikkausliigan jalkapallo-ottelu, jossa jalkapallokannattaja syyllistyi rasistiseen huuteluun tilanteessa, jossa tuomittiin erikoistilanne kotijoukkueelle.

Tunne läikkyi sen verran yli, että kannattaja kävi suusanallisesti pelaajaan solvaten häntä.

Näin ei rakenneta jalkapallokulttuuria. Huutelujen sijasta voisi keskittyä oman joukkueen kannattamiseen. Mutta jos tämä on eräiden fanien tyyli, niin mikä minä olen neuvomaan? Kuitenkin oikeat futisfanit keskittyvät chanttäämiseen ja kannattamiseen. Ja jättää ihmisiin menevät huudot vähemmälle.

Sen verran kuitenkin neuvoisin liigajoukkueen seurajohtoa myös täällä Lahdessa olemaan kiinnostunut mitä katsomossa huudetaan, koska maailmalla on otettu koviakin toimia rasismin kitkemiseksi pelikentiltä. Nimittäin rasistisiin huutoihin yltynyt kannattajan joukkue voidaan tuomita ottelun hävinneeksi, jos fanijoukko sikailee koti- tai vieraskatsomossa.

Rasismi on syöpä, joka pitää poistaa jalkapallosta kokonaan. Katse siis oikeaan joukkueen kannattamiseen ja katsomoon voivat tulla myös kaikenikäiset jalkapallon ystävät. Pitää muistaa, että aikuiset toimivat myös roolimalleina myös katsomossa oleville lapsille.

Rasismi on syöpä, joka pitää poistaa jalkapallosta kokonaan.

FC Lahden tappioton putki venyi jo kymmeneen peliin – ottelu keskeytettiin Espoossa hetkeksi rasististen huutojen vuoksi

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut