Lukijalta: Kymi Ring pitää tuoda päivänvaloon

Petri Alastalo

Hyvä Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen!

Iltalehdessä oli karua luettavaa Kymi Ringistä (18.7.) Teitä lähestyttiin avoimella kirjeellä Uusi Lahti-lehdessä 23.6.2021. Teillä on ollut aikaa vastata kirjeeseemme jo kohta kuukauden verran, emme ole vieläkään lukeneet tyhjentävää vastaustanne. Odotamme!

Kymi Ring oy on aiheuttanut paljon hämmennystä, väkeviä kannanottoja, kommentteja ja kirjoituksia, syystä että tämä hämärätoiminta ei kerta kaikkiaan kestä päivänvaloa.

Mikäli asiassa oltaisiin ihan vilpittömässä mielessä hankkeen puolesta, olisitte jo aikoja sitten tuonut tämän hiekkalaatikkoleikin faktat esille.

Piilouduttu aina ”liikesalaisuuksien” taakse. Miten tämä palvelee veronmaksajia?

Missä kuntalain pykälässä on mainita, että kaupunki saa ja voi ottaa tällaisia riskirahoituksia veronmaksajien kustannuksella? Ne eivät aiheuta vuodesta toiseen muuta kuin tappiota. Nämä linjat kärkenäkö ovat toimintanne kaupunginjohtajana Lahdessa, levitellen meidän rahoja sinne tänne perustelematta?

Ovatko nämä Lahti Eventsin pyörittämät Kymi Ring -investoinnit todellakin kunnan perustoimintaa?

Siimanohuissa perusteluissa väitetään näillä hankkeilla vilkastutettavan Lahden kasvua, näkyvyyttä ja liike-elämää.

Miksi yritykset eivät sponsoroi Kymi Ringiä?

Hyvä kaupunginjohtaja, allekirjoittanut on ollut aktiivi jo vuodesta 2008, kun kaupunki siirsi toimivan matkahuollon rautatieasemalle, mikä todettu olevan vain sutta ja savea!

Tästä asti, yli 10 vuotta, on puhuttu kaupungin kasvusta ja kehityksestä. Missä nämä ovat?

Väestömme kasvu nousi ja pysähtyi Nastolan liitettyä Lahteen. Ainut kasvu ollut huumeongelmissa ja alkoholin aiheuttamissa terveys- ja turvallisuusasioissa.

Teennäistä ja naivia puhua kasvun tuoman taloudellisista tuotoista ja argumenteista Kymi Ringin osalta, jonne on tuotava sekä omat sekä vedet että sähköaggregaatit. Jo sos.dem. kansanedustajien apatia vastustaa Itärataa puhuu sitä välinpitämätöntä kieltä, jossa lahtelaisten intressi ei mennä edut kärkenä.

Mistä tämä kertoo? Jos Kymi Ring olisi sellainen ”kultakaivos” kun annetaan veronmaksajille ymmärtää, sopii kysyä, miksi siellä ei näy valtavia sponsorikylttejä avoimine sheikkeineen, esim. Finnair, Kone, Raute, Kemppi, Luhta, Wipak, Etteplan, UPM ym.?

Siksi koska ne liikealan huippuammattilaisena tietävät, kuinka upottava suo tuo on.

Te kaupunginjohtajana suojelette sitä kuin pyhää jäännöstä, salaillen, verhoten taloudelliset faktat veronmaksajilta ja jatkuvasti ”lainoittaen”. Kysymys on: missä päätöksenteon asiakirjat ovat?

Til aisuudessa, jossa luovutin teille kaupungintalolla kuntalaisaloitteen poliittisen pormestarimallin kaadon puolesta, mainitsin teille, ”tämähän oli hyvä teille, koska teidän työpaikkanne säilyy”.

Nyt jos koskaan olette velkaa veronmaksajille ja erityisesti heille tuhansille, jotka allekirjoittivat kuntalaisaloitteen, jonka maalina oli kaataa koko poliittinen suojatyöpaikkajärjestelmä.

Kirjoittaja on kansalaisaktivisti

Kommentoi