Lukijalta: Pelikoneiden poistoesitys on pelaajia holhoava

Esko Heman

Kun nyt näkemys ja huuto on, "Pelikoneet pois kaupoista ja kioskeista", sanonpa sanasen tästä asiasta.

Pääasiallinen ja yleisin selitys, miksi näin kuuluu: Köyhät ja vanhukset tuhlaavat vähät rahansa pelikoneisiin, voi sentään. Myös kokoomuspäällikkö teki oikein poliittisen esityksen näiden ihmisten puolesta, kaikki pelikoneet pois.

Kuinkahan se asia ihan oikeasti on? Nyt yllättäen rikkaat on alkaneet huolestua vähävaraisista "peliriippuvaisista" raukoista. Näin nämä "kansanparantajat".

Monien vanhojen ilot ja harrastukset ovat vähissä. Yksi vähäinen niistä oli kaupan tai kioskin pelikone. Kun se poistetaan, mitä tilalle? Ettei vain kalja ja kapakka.

Poistotoimilla myös työnnetään pelaajia nettipeleihin, joista ei ole Suomelle iloa.

Uskoisin, että heidän rahatilanteensa on sama riippumatta siitä, onko pelikone ulottuvilla vai ei. Poistotoimilla myös työnnetään pelaajia Veikkauksen ulkopuolelle nettipeleihin, joista ei ole Suomelle iloa. Pelikoneet ovat tuoneet Veikkaukselle ja sen kautta urheilulle ja taiteelle vapaaehtoista hyvää ilman verotusitkua.

Kysynkin nyt, miksi tämä poistohuuto jatkuu aina vain, vaikka pelurien säästöilon hyvä-huudot puuttuvat kokonaan?

Yleensä asiat ratkaistaan asianosaisia kuulemalla. Nyt ylhäältä tornista huudetaan alas rahvaalle, kuin Heikki Kinnunen sketsissä aikoinaan: "Valtakunnassa kaikki hyvin!"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut