Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Sähköpotkulautojen haittoja voisi ja pitäisi vähentää

Sähköpotkulautojen eli skuuttien edut käyttäjälle ovat: helppo saatavuus, voi jättää melkein mihin vain, helppo ja edullinen käyttää, ei aikatauluongelmia, korvaa lähitaksin, tarpeeksi tehokas, ei kypäräpakkoa, valvonta olematonta

Haitat yhteiskunnalle: vähentää paikallisliikenteen ja taksien käyttöä, kaatumiset aiheuttavat terveyshuoltoon lisäkustannuksia, palautukset vääriin paikkoihin aiheuttavat kolareita, vaaratilanteita, lisäävät kevyen liikenteen väylien ruuhkia ja vaaratilanteita. Skuuteilla ajaa alle 18-vuotiaita, jalkakäytävillä ajo on rajoitettua, mutta kuka näitä rajoituksia valvoo?

Ohjelmaa ladatessa pitäisi varmistaa käyttäjän vakuutus, joka korvaa vahingot.

Liikkuminen omin voimin (kävely, pyörä) vähenee, ja se vaikuttaa hyvinvointiin, terveyteen, miten taloyhtiöiden pyöräkellareissa hoituvat lataus ja säilytys?

Miten haittoja voitaisiin lieventää? Ohjelmaa ladatessa pitäisi varmistaa käyttäjän vakuutus, joka korvaa vahingot, koko vuorokauden nopeusrajoitus asetettaisiin 15 kilometriin tunnissa, määrättäisiin kypäräpakko.

Jos kuljettaa useampaa henkilöä, sakotettaisiin, kaupunkien keskustoissa sähköpotkulaudoille osoitettaisiin omat parkkipaikat, laadittaisiin tarkemmat käyttöohjeet, pelisäännöt kesällä ja talvella laitteelle ja kevyen liikenteen väylille.

Valvontaa pitäisi tehostaa (alle 18v, kaksi kyydissä, missä ajo sallittua jne.), soittokellon käyttö vähentäisi törmäyksiä, kampanjoitaisiin kävelyn, sauvakävelyn ja pyöräilyn terveellisyyden puolesta.

Kirjoittaja on lahtelainen.