Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaalla vanhuksella on monta nimeä, mutta mikä sinusta on terminä soveliain? Vastaa kyselyyn!

Lukijalta | Rangaistupotkukilpailu ei ole oikea tapa selvittää voittaja

Hyvää ajanvietettä, runsaasti ihailtavaa, sirkusmaista taitelijatason pallon käsittelyä.

Rohkeita, kevyitä hyökkääjiä, jotka sääriluitaan ajattelematta pyrkivät määrätietoisesti pikajuoksijan nopeudella, palloa taikurimaisesti halliten kohti vastustajan maalia, huolimatta kovaa vauhtia vastaan tulevasta 95-kiloisesta 195-senttisestä huippupuolustajasta, joka puolusti maansa kunniaa hänkin, sääliä tuntematta ja valitettavasti usein säännötkin unohtaen.

Mielestäni näin merkittävien maailmanluokan kisojen ja joukkuepelin voiton tulisi olla joukkueen voitto. Rangaistupotkukilpailu ei ole oikea tapa voittajan selvittämiseksi, se on sananmukaisesti potkupalloa – sattumien ja aavistusten lopputulos ratkaisee.

Siitä jää huono maku kaikille, laukauksessaan epäonnistuneille, loistaville maailmanluokan pelaajille traumaattinen kokemus loppuelämäksi. Se ei ole urheilun tarkoitus.

Se on niin huono tapa, että arpominenkin olisi parempi. Tärkeiden otteluiden tulisi varsinaisen peliajan jälkeen jatkua siihen saakka, kunnes toinen joukkue (”parempi”) tekee maalin, aikaa kyllä on. Silloin häviäisi joukkue, ei huonotuurinen, täysin väärään rooliin ajettu loistava joukkuepelaaja.

Kirjoittaja on hollolalainen.

Se on niin huono tapa, että arpominenkin olisi parempi.