Lukijalta: Menot-palsta takaisin paperilehteen

Marja-Terttu Lounavaara

Luen joka aamu useiden lehtien näköisversiot. Luulin olevani ajan tasalla tapahtumista. Etelä-Suomen Sanomat pädiltä tuntui miltei samalta kuin joskus aiemmin lehtiversiota selaillessa ja kertoi kaiken tarpeellisen kotikaupungistani – mutta mitä vielä!

Ilman aamu-uintikavereita en olisi hoksannut tarjolla olevia bussimatkoja Lahdesta ja sen ihmeistä, historiasta ja tulevaisuudesta. Ilman muusikkoystäviä en tietäisi jo virinneestä kulttuuritarjonnasta. Etelä-Suomen Sanomat ei tarjoa enää ajantasaista meno-infoa paperiversiossa eikä digitaalisessa näköisversiossa.

Koronan riehunnan jälkeen kaupungissamme tapahtuu vaikka mitä: on näyttelyitä, konsertteja, yhteisiä puuhia ja kaikenlaista elämän sulostuttajaa. Kaikki eivät rupea klikkailemaan menoinfo.fi:tä. Näinpä halukasta yleisöä jää kotisohville ja tapahtumat jäävät ilman katsojia/kuuntelijoita/kokijoita.

Helsingin Sanomat palvelee menoinfossaan lukijoita erinomaisesti, samoin seurakunnat omassa Menot-lehtisessään. Koronan kurittamat esiintyjät ja tapahtumajärjestäjät saavat näkyvyyttä ilman suuria mainoskustannuksia. Pienetkin tapahtumat voivat olla suuria, niin esiintyjälle tai järjestäjälle kuin meille kokijoille.

Siksi toivon monien puolesta, että Etelä-Suomen Sanomatkin kunnioittaisi pakkounestaan heräävää tapahtumatoimintaa ja palauttaisi Menot-palstan paperilehteen – ja näin siis näköisversioonkin – kaikenikäisten saataville!

Toimitus vastaa:

Harkitsemme menopalstan palauttamista lehteen sitten, kun koronatilanne on parempi. Vielä se ei sitä ole.

Verkossa tapahtumien poistaminen nopeallakin aikataululla on mahdollista, kun taas painetussa lehdessä emme pysty reagoimaan muutoksiin riittävän nopeasti. Pyrimme kuitenkin uutisoinnissamme kertomaan monipuolisesti alueen tapahtumista etukäteen.

Markus Pirttijoki

Kirjoittaja on Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut